Centru recoltare bucuresti

Rate this post

Sprijin: Sprijinul social dați clic aici este important pentru o sănătate mintală pozitivă. Singurătatea este legată de probleme de sănătate fizică și mintală, inclusiv boli cardiovasculare, depresie, probleme de memorie, abuz de droguri, abuz de alcool și afectarea funcției creierului.

Scăderea sprijinului social cauzată de schimbările vieții, cum ar fi mersul la facultate, a face față adversității sociale, schimbarea locului de muncă sau divorțarea poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale.

Flexibilitate: a avea așteptări rigide poate crea uneori stres suplimentar.

Din fericire, cercetările sugerează că nu contează neapărat numărul de conexiuni de susținere pe care le aveți, ci calitatea acelor relații.

Flexibilitatea emoțională poate fi la fel de importantă ca și flexibilitatea cognitivă. Oamenii sănătoși din punct de vedere mental experimentează o varietate de emoții și își permit să exprime aceste sentimente, în timp ce alții opresc anumite sentimente, considerându-le inacceptabile.

Lipsa flexibilității psihologice a fost legată de unele tipuri de psihopatologie, în timp ce cercetările sugerează că o flexibilitate mai mare este legată de un echilibru mai bun al vieții și de o mai bună rezistență.

Factori de risc

Mulți factori contribuie la problemele de sănătate mintală, inclusiv:Discriminare: a fi tratat incorect din cauza caracteristicilor personale, cum ar fi vârsta, rasa, etnia, handicapul, orientarea sexuală sau identitatea de gen este legat de creșterea anxietății și a depresiei.

Factori de riscExperiențe de viață, cum ar fi traume sau abuz: Episoadele traumatice sunt legate de anxietate, depresie, schimbări de dispoziție (furie și iritabilitate crescute), sentimente de deznădejde și PTSD.

Istoric familial de boli mintale: Cercetările sugerează că o varietate de boli mintale tind să apară la membrii aceleiași familii, cum ar fi tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD), tulburarea bipolară, tulburarea depresivă majoră și schizofrenia.

Condiții medicale: Bolile, în special cele cronice, care obligă o persoană să-și schimbe stilul de viață, pot crea suferință psihologică (în special depresie).

Stimă de sine scăzută: a avea o stimă de sine scăzută înseamnă adesea că nu crezi că ești demn să fii fericit sau să ai relații pozitive. Persoanele cu stima de sine scazuta prezinta un risc mai mare de a dezvolta tulburari legate de consumul de substante, anxietate si depresie.

Sonerii de alarmăSănătate mintală

Sonerii de alarmăSănătate mintalăAbilități sociale slabe: a avea abilități sociale slabe este legat de singurătate și niveluri crescute de stres, precum și de înrăutățirea sănătății fizice.Cum să înțelegeți dacă există o problemă?https://www.my-personaltrainer.it/imgs/2022/10/05/salute-mentale-campanelli-dartigianato-orig.jpegShutterstock

Experimentarea unuia sau mai multor dintre următoarele sentimente sau comportamente poate fi un semn de avertizare timpurie al unei probleme de sănătate mintală:

  • Mănâncă sau dormi prea mult sau prea puțin
  • Îndepărtați-vă de oameni și de activitățile obișnuite
  • Având puțină sau deloc energie
  • Să te simți amorțit sau că nimic nu contează
  • Având dureri inexplicabile
  • Te simți neputincios sau fără speranță
  • Fumați, beți sau consumați droguri mai mult decât de obicei
  • Te simți neobișnuit de confuz, uituc, nervos, furios, supărat, îngrijorat sau speriat
  • Țipă sau se certa cu familia și prietenii
  • Întâmpinați schimbări severe de dispoziție care cauzează probleme în relații
  • Să ai gânduri și amintiri persistente pe care nu le poți scoate din cap

Probleme mentale

Să auzi zvonuri sau să crezi lucruri care nu sunt adevărateGândește-te să te rănești pe tine sau pe alțiiA fi incapabil să desfășoare activități zilnice, cum ar fi îngrijirea copiilor tăi sau mersul la serviciu sau la școală

  1. Sănătatea mintală și tulburările mintale nu sunt concepte opuse, la fel cum sănătatea mintală nu ar trebui interpretată doar ca absența unei tulburări mintale.
    Sănătate mintală și tulburări mintale: concepte și diferențe
  2. În timp ce termenii sunt adesea folosiți în mod interschimbabil, sănătatea mintală și boala mintală nu sunt la fel și nu trebuie confundate.

Sănătatea mintală se referă de fapt la starea de bine emoțională, psihologică și socială a unei persoane, indiferent dacă are sau nu o afecțiune psihiatrică. Tulburările mintale sunt afecțiuni grave, ocazionale sau de lungă durată care pot afecta gândirea, starea de spirit și comportamentul.

Astfel, o persoană poate avea un nivel scăzut de sănătate mintală și să nu primească un diagnostic pentru o tulburare mintală. În mod similar, o persoană diagnosticată cu o boală mintală – cum ar fi schizofrenia, tulburarea bipolară sau depresia majoră – poate experimenta perioade de bunăstare fizică, mentală și socială, în limita simptomelor dureroase, stresante sau debilitante.