5 semne ca ai hemoroizi

5 semne ca ai hemoroizi

Este momentul sa treci peste tabuuri si sa fii atent la toate semnalele pe care ti le transmite corpul atunci cand sufera. Simptomele din zona anala sunt deseori neglijate! Motivele sunt multe: jena, teama, lipsa de informatii si prejudecata ca nu exista tratamente accesibile, cu vindecare rapida.

Ei bine, toate acestea trebuie depasite pentru ca in multe cazuri, medicii proctologi diagnosticheaza hemoroizii, o problema de sanatate frecventa, pentru care exista rezolvari extrem de performante! Iata care ar fi simptomele principale care ar trebui sa te aduca la un consult la un chirurg proctolog competent.

  1. Durerea. Acesta este in topul simptomelor care aduc pacientii la medic. Insa de multe ori, este neglijata si dusa pe picioare. Ba chiar, multi pacienti amana vizita la specialist, bazandu-se doar pe medicamentele pentru durere. Daca aceasta persista, consultul medical este obligatoriu pentru ca durerea este un simptom evident ca organismul sufera. Daca durerea apare in zona anala, poate fi generata de prezenta hemoroizilor care sunt dilatari ale venelor din zona rectului inferior si a anusului. Iar pentru acestea, exista solutii performante precum ligaturile cu benzi elastice.
  1. Sangerarea. Exista un obicei care persista in randul multor oameni, acela de a ignora total orice problema care apare in ultima faza a digestiei si anume eliminarea bolului fecal. Constipatia, care survine in momentul in care nu consumam legume si fructe, abuzam de carnuri sau nu bem suficienta apa, este trecuta cu vederea, chiar daca genereaza disconfort abdominal si dificultati in eliminarea bolului fecal. Daca acestea sunt insotite de sangerari, este momentul sa mergeti tot la proctolog, specialistul care poate diagnostica si trata rapid hemoroizii prin metode de ultima generatie.
  1. Inflamatia. Daca la inceput, dilatarile venelor din zona rectului inferior si anusului, nu dau simptome, in faze avansate sunt insotite de un disconfort serios, precum inflamarea zonei. Cand persoanele afectate incep sa resimta puternic acest disconfort, ajung in sfarsit la medicul proctolog. Vestea buna este ca acesta poate rezolva problema, prin interventii minim invazive, cu costuri accesibile pentru pacient.
  1. Mancarimea. Atunci cand se instaleaza, mancarimea genereaza un disconfort maxim. În multe cazuri, anunta prezenta hemoroizilor. Desi exista unguente care pot combate mancarimea, sfatul proctologilor este rezolvarea definitiva a hemoroizilor si nu amanarea interventiei prin solutii care nu dau roade decat pe moment.
  1. Incontinenta fecala. Eliminarea normala a bolului fecal este un semn ca organismul functioneaza in parametri normali. Atunci cand este perturbata si apar de exemplu semne ale incontinentei fecale, de vina pot fi tot hemoroizii, alaturi de alte probleme. De aceea vizita la medic, devine obligatorie pentru restaurarea starii de sanatate perfecta.

Specialistii de la OK Medical, cea mai moderna clinica de proctologie din Romania, sunt in masura sa ofere cel mai bun diagnostic si sa propuna pacientilor cel mai eficient tratament pentru hemoroizi.

Mai multe detalii despre boala hemoroidala, incluzand cauzele de aparitie ale hemoroizilor, simptomele bolii, diagnostic, metode de tratament si preventie puteti afla urmand aceasta legatura articol publicat pe blogul nostru, autor Dr. Madalina Calita. Detalii legate de hemoroizi pe site-ul –Wikipedia. Video despre cauza principala de aparitie a hemoroizilor pe site-ul YouTube

[vivafbcomment]

Leave a Reply

Discutati cu noi pe WhatsApp