8 ore la birou... Pericolul despre care nu ne vorbește nimeni

8 ore la birou… Pericolul despre care nu ne vorbește nimeni

8 sau chiar ma multe ore pe care ni le petrecem la birou, pe scaun, în fața laptop-ului, încercând să ne terminăm cât mai multe task-uri…îți sună cunoscut?

Așa arată o zi de muncă pentru peste 50% din populația României. Te-ai gândit vreodată ca acest stil de viață îți poate afecta organismul?

De regulă atunci când spui sedentarism te gandești automat la probleme la nivelul coloanei, la câștigul în greutate sau la probleme de circulație. În acest articol Dr. Andronesi Danut, Medic primar chirurg, Cercetator stiintific, de la Clinica OK Medical ne vorbește despre o afecțiune medicală pe care puțini o asociază cu statul la birou, dar care este puternic influențată de cele 8 ore petrecute la muncă.

Cea mai frecventă afecțiune care apare, atât la bărbați, cât și la femei, din cauza petrecerii unui timp îndelungat pe un scaun, sunt hemoroizii. Această afecțiune, netratată la timp, poate produce numeroase complicații.

Hemoroizii sunt o boală care se manifestă prin inflamarea vaselor de sânge la nivelul canalului anal, pe ultimii trei–patru centimetri ai tubului digestiv. Persoanele sedentare sunt cele mai predispuse la boala hemoroidală, iar această afecţiune poate să apară şi la vârste tinere, deşi este considerată o boală a „bătrâneţii”.

Chiar dacă stai atâtea ore pe scaun la birou, este indicat să ții cont de sfaturile de mai jos pentru a evita apariția acestei complicații:

  1. Ridică-te și fă o scurtă plimbare din oră în oră – făcând acest exercițiu vei reduce presiunea din zona anala, și vei restabili fluxul sangvin în tot organismul;
  2. Evită constipația – bea cât mai multă apă și mănâncă cât mai multe legume și alimente bogate în fibre;
  3. Du-te la toaletă de fiecare dată când simți nevoia – amânarea eliminării bolului fecal poate duce la apariția hemoroizilor;
  4. Fă cât mai multă mișcare după orele de program.

Hemoroizii se manifestă prin durere și presiune la nivelul canalului anal, sângerări, iritarea pielii, mâncărime locală sau prezența unei excrescențe la nivelul anusului. Pentru a evita orice ce fel de complicație, dacă prezinți unul dintre simptomele mai sus menționate, este indicat să faci un consult la un doctor specialist. Tratamentul hemoroizilor se face prin tehnici non-invazive, fără schimbări în modul de viaţă al pacienţilor şi fără întreruperea activităţilor cotidiene.

Pentru mai multe informații despre hemoroizi sau pentru tratament, doctorii de la OK Medical te așteaptă la un consult.

[vivafbcomment]

Leave a Reply

Discutati cu noi pe WhatsApp