9 alimente pe care să le eviți dacă suferi de hemoroizi

9 alimente pe care să le eviți dacă suferi de hemoroizi

Atunci când ai hemoroizi, ultimul lucru pe care vrei să îl faci este să mănânci ceva ce ar putea înrăutăţi starea acestora.

Unul dintre modurile prin care poti evita înrăutăţi stării hemoroizilor este să previ constipaţia, unul dintre cei mai frecvenţi factori declanşatori ai acestora. Consumul de alimente care vor face mai ușoară eliminarea scaunului este cel mai uşor mod de a preveni constipația și de a reduce durerea provocată de hemoroizi.

Dacă suferi de hemoroizi, îţi recomandăm să eviţi următoarele alimente:

Abuzul de alcool

Alcoolul deshidratează organismul, ceea ce înseamnă că poate duce la constipație. Consumul de alcool în cantităţi mari nu doar că te va constipa, dar îţi poate tulbura echilibrul digestiv în intestine, ceea ce face dureroasă eliminarea scaunului. Dacă suferi de hemoroizi, evită pe cât posibil consumul excesiv din orice băutură alcoolică.

Cereale rafinate

Cerealele rafinate, lipsite de fibre şi alte substanţe nutritive, pot sta în stomac sau intestine pentru mai mult timp, contribuind la constipație și dureri. Acest lucru poate contribui la durere şi inflamarea hemoroizilor.

Hrana procesată

La fel ca și cereale rafinate, alimente prelucrate sunt un pericol pentru sistemul digestiv şi, bineînţeles, pentru hemoroizi. Alimentele procesate conţin foarte puţine substanţe nutritive, sare și grăsimi nesănătoase din belşug, ingrediente ce pot contribui la probleme de digestie și constipație. Alimentele procesate, cum ar fi junk food-ul, dulciurile ambalate, precum și orice alte alimente preambalate și procesate, pot contribui la inflamarea vaselor de sânge şi, mai rău, pot înrăutăţi starea hemoroizilor.

Excesul de fibre

Peste tot vei întâlni ideea ca fibrele reduc constipaţia şi ajută tranzitul intestinal. Corect! Însă excesul de fibre poate face mai mult rău decât bine, deoarece poate crea scaune de volum mare, care vor pune presiune pe intestine, anus şi, implicit, pe hemoroizi.

Excesul de laxative

Deși poate părea o idee bună să iei laxative pentru a preveni constipaţia, luate în exces pot avea un efect neplăcut asupra hemoroizilor. Laxativele înmoaie scaunele, care adesea au un conținut ridicat de acid. Scaunele acide pot provoca durere şi disconfort în zonele afectate de hemoroizi.

În plus, laxativele luate pentru o perioadă lungă de timp pot duce, de fapt, la constipație. Laxativele sunt diuretice şi încurajează fluidele să părăsească corpul. După un timp, corpul tău devine deshidratat, factor declanșator pentru constipație.

Sarea

În timpul crizelor hemoroidale sarea poate fi un aliment periculos. Sarea deshidratează și poate provoca durere în timpul eliminării scaunului. În plus, acumularea de sare în sânge poate provoca balonare, care poate înrăutăţi starea hemoroizilor.

Alimentele prăjite

Prăjelile pot fi dăunătoare pentru hemoroizi în două moduri.

În primul rând, alimentele prăjite sunt grele și greu de digerat. Acest lucru încetineşte întregul sistem digestiv, ceea ce face mai dificil tranzitul intestinal.

În al doilea rând, alimente sunt de obicei prăjite în uleiurile vegetale, cum ar fi porumb, soia și ulei de rapiță. Aceste uleiuri sunt extrem de inflamatoare și poate duce la deteriorarea pereților intestinali.

Suplimentele de fier

Dacă luați suplimente de fier în timp ce vă confruntaţi cu hemoroizi, ar trebui să încetați administrarea acestora. Fierul este un supliment constipant. Până în momentul în care hemoroizii vor fi vindecaţi evitaţi să luaţi fier sub formă de suplimente alimentare.

Fructele necoapte

În timp ce fructele coapte sunt sănătoase, cele necoapte ar putea contribui la durere și suferință pentru cineva cu hemoroizi.

Fructe necoapte sunt dificil de digerat, iar unele fructe, cum ar fi bananele, conțin compuși constipanţi până la coacerea completă. Dacă doriți să mâncaţi fructe în timpul crizelor hemoroidale, asigurați-vă că sunt complet coapte înainte de a le consuma.

 

Să trăiești cu hemoroizi poate avea un impact semnificativ în viața de zi cu zi. De aceea este important să eviți agravarea acestora. Specialiştii OK Medical te aşteaptă cu toate informaţiile de care ai nevoie și te pot ajuta să uiţi de disconfortul şi durerea cauzate de hemoroizi!

Discutati cu noi pe WhatsApp