ANALIZE ANTICORPI
IgG/IgM CANTITATIV

Analize anticorpi cantitativi IgG și IgM

NOU!
PRE VACCIN IgG/IgM
PACHET 1
- SARS-CoV-2 - anticorpi IgG/IgM anti-nucleocapsida
155 Lei

NOU!
POST VACCIN IgG/IgM
PACHET 2
- SARS-CoV-2 - anticorpi IgG anti-nucleocapsida
- SARS-CoV-2 - anticorpi neutralizanti anti-proteina spike(S)
- SARS-CoV-2 - anticorpi IgM
240 Lei


Conform studiilor recente, infecția cu SARS-CoV-2 pe teritoriul României se află în stadiul de transmitere comunitară la nivelul populației generale.

Pe parcursul evoluției pandemiei COVID-19, a fost evidențiat un procent din ce în ce mai crescut al cazurilor asimptomatice depistate pozitiv SARS-CoV-2, care însă pot transmite infecția unor contacți apropiați într-un procent mult mai redus decât cazurile simptomatice. În lipsa unui test de tip RT-PCR care reprezintă GOLDEN-STANDARD-ul de evidențiere al infecției cu coronavirus SARS-CoV-2, istoricul de infecție a unor persoane care nu prezintă simptomatologie caracteristică acestui tip de infecție se poate determina prin efectuarea unor teste serologice rapide pentru evidențierea imunoglobulinelor de tip M și de tip G prin metode tip ELISA.

În momentul intrării în contact cu un agent infecțios (fie ca este vorba de virusuri, bacterii sau de paraziți), primul răspuns al organismului nostru este dat de niște celule denumite macrofage care au capacitatea de a îngloba microbul și de a-l procesa, astfel încât acesta să fie recunoscut drept “intrus”. În urma acestui proces de înglobare a agentului patogen, sunt eliberate antigenele. Ca răspuns la producerea antigenelor un tip de globule albe din sânge (limfocitele B), vor produce anticorpi care să “lupte cu intrusul”, anticorpii fiind produși astfel încât să se potrivească antigenului agentului patogen care produce infecția. Acești anticorpi sunt de mai multe tipuri: IgA, IgE, IgD, IgM, IgG care diferă între ei ca structură, activitate și locul din organism în care sunt prezente. Dacă IgA are rol în apărarea mucoaselor, IgE în apărarea împotriva paraziților, IgM și IgG sunt anticorpii care pot fi identificați în sânge, având rol în apărarea împotriva infecțiilor.

Anticorpii sunt proteine produse de sistemul nostru imun pentru a ne proteja de infecții. Anticorpii se atașează de agentul patogen (de antigen) și fie blochează capacitatea acestuia de a infecta alte celule, fie îl indică drept agent străin altor celule imune, pentru a-l neutraliza sau distruge și pentru a-l îndepărta din corp.

Anticorpii IgM sunt primii anticorpi care apar în cazul infecțiilor, de aceea prezența lor în sânge indică o infecție acută, cantitatea de anticorpi IgM scăzând după etapa de infecție acută, iar anticorpii IgG sunt anticorpii prezenți mai ales în sânge și nivelul lor crește mai ales după o infecție.
IgM și IgG sunt produși de organism și în cazul infecției cu virusul SARS-CoV-2, specifici pentru acest tip de virus, fiind identificați în urma efectuării testelor rapide de tip CHEMILUMINISCENTA.
Cercetările care s-au făcut pentru a se studia răspunsul imun în infecția cu SARS-CoV-2, au indicat că anticorpii IgM pot fi detectați în sângele pacientului după 3 până la 6 zile și IgG pot fi detectați după aproximativ 8 zile de la infectare.

Cercetările privind răspunsul imun umoral (cel în care sunt implicați anticorpii) la infecția SARS-CoV-2 sunt încă în etapa de început, sunt publicate puține rezultate științifice, cele care sunt publicate includ un număr prea mic de pacienți pentru a se putea constitui în dovezi clare și concrete la acest moment.

În prezent, nu există suficiente dovezi care să sugereze dacă acești anticorpi specifici anticoronavirus SARS-CoV-2 pot să protejeze persoana de o nouă infecție și care ar fi titrul (concentrația) de anticorpi necesari pentru a se considera că persoana ar fi protejată.
Urmare a celor descrise mai sus, în prezent, cunoașterea modului în care sistemul nostru imun răspunde la infecția cu virusul SARS-CoV-2 ajută la întelegerea modului în care poate fi detectată, tratată sau prevenită infecția.

Intervalele optime de testare la pacientii infectati cu SARS-CoV-2

* aceste intervale sunt orientative putand sa difere de la pacient la pacient si indica posibilitatile de testare in raport cu concentratia SARS-CoV-2

Tot procesul
de testare durează 10 minute!

1.

La Recepție un coleg îți face fișa de înregistrare și consimțământul informat pentru recoltare. Pe tot acest proces vei fi instruit să urmezi pași simpli pentru a reduce la 0 contactul direct între tine și personalul Centrului de testare: vei primi un pix cadou cu care vei semna consimțământul, vei plăti cu cardul și vei tasta pinul pe un POS cu folie de unică folosință.

2.

La pasul doi un cadru medical echipat conform protocolului Covid-19 îți va preleva probe serologice din vena mâinii. În mod frecvent, puncția venoasă se realizează din venele cubitale mediane. În cazul în care acestea nu sunt abordabile (hematoame de la puncții anterioare sau injectii i.v., cicatrici, necesitatea păstrării acestor vene pentru tratamente i.v. ulterioare, etc.) se acceptă puncționarea venelor de pe partea dorsală a mâinii.
Astfel putem garanta cea mai mare acuratete a analizelor IgG si IgM.


3.

În maximum 48 de ore*

vei primi un rezultat oficial de laborator, parafat de un medic.

* În cazuri rare, rezultatul inițial poate fi “neconcludent”, ceea ce poate prelungi livrarea unui rezultat cert cu până la 24 de ore.

Rețeaua de Centre în sistem Drive-Thru și Walk-In OK Medical este o rețea de puncte de RECOLTARE, analiza probelor fiind efectuată de către laboratoarele autorizate de Ministerul Sănătății și care se regăsesc în lista oficială ce poate fi accesată aici: ms.ro/centre-testare

Toate buletinele de analize emise de către laboratoarele partenere OK Medical sunt recunoscute internațional, inclusiv la TOATE punctele de trecere a frontierei din lume, în cazul testelor RT-PCR SARS-CoV-2.

Pentru mai multe informații ne puteți contacta la email: [email protected]