Atacuri de panică

Atacuri de panică

Atacurile de panică sunt episoade recurente de frică (agitaţie, nelinişte, anxietate) care apar brusc şi conduc la senzaţia de „moarte iminentă”. Acestea dezvoltă fobii variate, pe care persoana afectată nu le avea în trecut: frica de mulţime, de spaţii deschise sau închise, de zbor etc., cea mai dramatică fiind „frica de frică”, adică frica de a nu avea un atac de panică. Astfel, pacientul ajunge adesea să trăiască într-o stare de frică permanentă, nejustificată şi iraţională, care îi afectează viaţa per ansamblul ei, devenind irascibil, retras sau modificându-şi radical comportamentul şi stilul de viaţă.

Înaintea stabilirii unui diagnostic de atac de panică trebuie efectuat un amplu consult de specialitate, care să excludă alte afecţiuni cu simptome similare şi care să definească clar particularitatea bolii. Dacă o persoană trece de-a lungul vieţii prin atacuri de panică recurente, atunci se consideră că aceasta suferă o tulburare de panică.


Metode de tratare

Deşi de foarte multe ori boala nu este luată în serios, tratamentul este unul complex, care presupune mai mulți pași: diagnosticul diferenţial, definirea trigger-ului, definirea cauzei versus fondului bolii şi tratarea - în paralel și prin metode multiple - a trigger-ului identificat şi a bolii de fond.

Doar o abordare atent monitorizată poate aduce o rată de vindecare satisfăcătoare. Metodele de tratament bazate doar pe o specialitate ameliorează, de cele mai multe ori, simptomatologia generând adicţii medicamentoase sau agravează boală ori recidivează mult mai agresiv.

OK MEDICAL aduce în premieră în România o abordare interdisciplinară, bazată pe tratamente occidentale, care monitorizează pacientul pe tot parcursul tratamentului.

Pe scurt, oferim atât pacienţilor diagnosticați de ani de zile, cât și celor descoperiţi recent cu tulburare de panică posibilitatea de a accesa un pachet de servicii ce îi scapă de hăţişul sistemelor actuale de pe piaţă. Pachetul constă în:


Programare rapidă
Evaluarea pacientului de către un medic specialist, în vederea diagnosticării corecte
Analize și investigații în regim de maximă urgență pentru stabilirea sau excluderea unui diagnostic diferențial
Analiza dosarului într-o şedinţă multidisciplinară în cadrul căreia o echipă formată din medic internist, cardiolog, psihiatru, psihoterapeut și experţi din domeniu va analiza fiecare amănunt subiectiv al cazului şi va decide cele mai bune variante de tratament: psihoterapie, tratament medicamentos sau ambele - după caz
Stabilirea diagnosticului ferm
Începerea tratamentului are loc în cel mai scurt timp de la apelul telefonic; în funcție de diagnosticul final, metodele de tratament pot varia ca și complexitate, presupunând tratarea în paralel a bolii de fond, tratamentul simptomelor și al trigger-elor.
Pacienții care intră în tratament pot beneficia de servicii de ambulanță, urgențe medicale, consultanță telefonică 24/7.

Echipa multidisciplinară este formată din medici interniști, cardiologi, psihoterapeuţi, psihiatri şi medici din alte specialităţi care analizează dosarele, limitând astfel timpul pierdut cu programări şi garantează cea mai bună decizie de tratament.

Pe tot parcursul tratamentului urmărirea se va face periodic, cu metode de ultimă generaţie (aplicaţii de telefon mobil, chestionare la zi din domeniile medicale, apeluri video) şi încă din primul moment veţi beneficia de anonimitate şi discreţia cadrelor care vă vor îngriji.

LISTA DE PREȚURI

Preț evaluare pacient – prima vizita: 190lei


Prețurile pachetelor de tratament în cadrul clinicilor OK Medical se stabilesc de către medic, individual, în funcție de afecțiune și de gradul de severitate al acesteia.

Pensionarii beneficiază de 10% reducere la pachetele de tratament pe baza talonului de pensie.VREI SĂ TE SUNĂM NOI?