Centru recoltare brasov

Rate this post

LucruriSănătatea mintală este detalii  o parte importantă a sănătății și bunăstării generale: afectează modul în care gândim, simțim și acționăm pe măsură ce trecem prin viață; De asemenea, ajută la stabilirea modului în care gestionăm stresul, relaționăm cu ceilalți și facem alegeri.Ce se înțelege prin sănătate mintală?

Sănătatea mintală este un termen folosit pentru a descrie bunăstarea emoțională, psihologică și socială. Sănătatea mintală este o parte integrantă a sănătății și bunăstării și, ca atare, este importantă în fiecare etapă a vieții, de la copilărie la adolescență până la maturitate.

Originea conceptului de sănătate mintală

  1. Un articol publicat în revista World Psychiatry afirmă că sănătatea mintală a apărut oficial ca domeniu de studiu în sine în 1946, în timpul Conferinței Internaționale pentru Sănătate. În cadrul acestei conferințe a fost fondată Organizația Mondială a Sănătății (OMS).
  2. Originea conceptului de sănătate mintalăConstituțiile OMS afirmau că „bunăstarea” mentală este o parte integrantă a sănătății generale, chiar și în absența bolilor psihiatrice.
  3. De-a lungul timpului, tot mai mulți oameni și-au dat seama de importanța primirii unui tratament, precum psihoterapie, pentru menținerea stării de bine psihice, indiferent dacă au sau nu o tulburare (anxietate, depresie etc.).

Organizația Mondială a Sănătății definește sănătatea mintală ca „o stare de bine în care fiecare individ își poate realiza potențialul, poate face față stresului normal al vieții, poate lucra productiv și fructuos și poate aduce o contribuție comunității sale”.
Cum se măsoară?

Calitatea sănătății mintale a unei persoane este adesea măsurată prin cât de bine se adaptează la factorii de stres zilnic. Sănătatea mintală dă putere oamenilor să-și folosească abilitățile, să fie productivi, să ia decizii și să joace un rol activ în comunitățile lor.

Pentru că este important?

La fel ca și alte aspecte ale sănătății și bunăstării generale, sănătatea mintală poate fi influențată de mai mulți factori: factorii individuali joacă un rol important, dar circumstanțele sociale și de mediu pot îmbunătăți sau înrăutăți sănătatea mintală.

Pentru că este importantTine minte! Pe parcursul vieții, dacă apar probleme de sănătate mintală, gândirea, starea de spirit și comportamentul pot fi afectate. Dacă întâmpinați dificultăți sau aveți nevoie de sprijin, este important să discutați cu un medic sau un profesionist în domeniul sănătății mintale.

De ce este importantă sănătatea mintală pentru sănătatea generală?

Sănătatea mentală și fizică sunt componente la fel de importante ale sănătății generale. De exemplu, depresia crește riscul multor tipuri de probleme de sănătate fizică, în special afecțiuni de lungă durată, cum ar fi diabetul, bolile de inimă și accidentul vascular cerebral. În mod similar, prezența afecțiunilor cronice poate crește riscul de boli mintale.

În plus, numeroase studii au descoperit că o sănătate mintală bună este legată de o calitate mai bună a vieții, ceea ce duce la o productivitate mai mare, conexiuni sociale mai strânse și relații mai bune.

Impactul sănătății mintale

Sănătatea mintală pozitivă le permite oamenilor să:

  • Realizează-ți întregul potențial
  • Pentru a face față stresului
  • Lucrați productiv
  • Aduceți o contribuție semnificativă comunității

Impactul sănătății mintaleStarea de sănătate mintală a unei persoane are un impact semnificativ asupra calității vieții:A avea grijă de sănătatea ta mintală îți permite să faci față stresului, să ai relații de calitate și să-ți menții starea de bine.

  • Sănătatea mintală vă poate ajuta să vă atingeți potențialul maxim în toate aspectele vieții.
  • O sănătate mintală mai bună este, de asemenea, legată de o sănătate fizică mai bună.
  • Cercetările au descoperit că sănătatea mintală pozitivă poate reduce riscul de atac de cord și accident vascular cerebral.

Pe de altă parte, sănătatea mintală precară este legată de probleme precum stresul crescut, tulburările de somn și consumul de substanțe. Dacă sănătatea ta mintală are de suferit, s-ar putea să te simți copleșit mai ușor, să ai dificultăți în menținerea relațiilor și să experimentezi o stimă de sine scăzută.

Ce afectează sănătatea mintală

  • Știați că… Ziua Mondială a Sănătății Mintale este sărbătorită pe 10 octombrie în fiecare an.
  • Se poate schimba în timp?
  • Se poate schimba sănătatea mintală în timp?

Sănătatea mintală a unei persoane se poate modifica în timp, pe baza intervenției unor factori care caracterizează condițiile vieții cotidiene. De fapt, amintiți-vă că sănătatea mintală se referă nu numai la bunăstarea emoțională, ci și la felul în care oamenii gândesc și se comportă.

Atunci când solicitările impuse unei persoane depășesc resursele și capacitatea sa de a face față, sănătatea sa mintală poate avea de suferit. De exemplu, dacă cineva lucrează ore lungi, are grijă de un membru al familiei sau are dificultăți financiare, ar putea dezvolta probleme de sănătate mintală.

Satisfacția față de viață: capacitatea unei persoane de a se bucura de viață este adesea folosită ca un indicator al sănătății mintale și al bunăstării.