Centru recoltare cluj

Rate this post

Cum să rămâneți sănătoși din verificați punct de vedere mentalUnele dintre modalitățile prin care puteți promova și menține sănătatea mintală includ următoarele:Practicați o activitate fizică regulată

Exercițiile fizice pot reduce stresul și chiar pot îmbunătăți simptomele tulburărilor de anxietate și depresie; reduce nivelul hormonilor de stres din organism și crește nivelul de endorfine, care promovează reglarea dispoziției și sentimentele de bine.

Dezvoltați abilitățile de coping

Antrenamentul nu trebuie să fie obositor: faceți doar o plimbare de cel puțin 20 de minute pentru a observa cum mișcarea vă ajută să vă limpezească și să vă relaxați mintea.Dormi suficient

  1. Dezvoltați abilitățile de copingNu dormi suficient poate înrăutăți sănătatea mintală și poate provoca suferință mintală, în special la persoanele cu afecțiuni mintale preexistente.
  2. În acest sens, se recomandă să dormi cel puțin șapte ore pe noapte și să încerci să te ții de un program de somn consistent (mergi la culcare și trezește-te în același timp), limitând distragerile precum folosirea telefonului înainte de culcare.

Învățarea unor mecanisme de adaptare sănătoase pentru gestionarea stresului poate contribui în mare măsură la îmbunătățirea sănătății mintale. Unele mecanisme productive de coping includ obținerea de sprijin emoțional de la cei dragi, găsirea umorului în viața de zi cu zi și luarea de măsuri pentru a-și îmbunătăți situația. Este vorba despre a găsi ceea ce funcționează cel mai bine pentru tine.

Ce este sănătatea mintală

În terapia cognitiv-comportamentală (CBT), un terapeut lucrează cu pacienții pentru a găsi cele mai bune abilități de adaptare pentru circumstanțele lor unice.Pentru a afla mai multe: Psihoterapie cognitiv-comportamentală: pentru ce este?Rămâneți în contact cu ceilalți

Ce este sănătatea mintalăInteracțiunea socială poate reduce nivelul nostru de stres, poate îmbunătăți simptomele depresiei și chiar poate aduce beneficii sănătății fizice.

Interacțiunile sociale într-un cadru precum terapia de grup, de exemplu, ar putea fi deosebit de utilă dacă aveți de-a face cu o anumită afecțiune de sănătate mintală, cum ar fi PTSD sau o tulburare de alimentație.
Păstrați o perspectivă pozitivă

  • Există multe beneficii pentru sănătate ale utilizării optimismului și gândirii pozitive în viața de zi cu zi.
  • Un studiu a constatat că participanții cu tulburare de anxietate generalizată (TAG) care au practicat înlocuirea gândurilor de rezultate negative cu unele pozitive au experimentat mai puține griji în timp decât participanții care nu și-au imaginat rezultate pozitive.

Sănătatea mintală și tulburările mintale: factori declanșatori și consecințe

Imagine Sănătate MintalăSănătatea mintală este parte integrantă a sănătății și bunăstării, așa cum se poate deduce din definiția sănătății din Constituția Organizației Mondiale a Sănătății (OMS): „Sănătatea este o stare de bunăstare fizică, mentală și socială deplină, și nu simpla absență a bolii sau a infirmității”.

  • Sănătatea mintală, ca și alte aspecte ale sănătății, poate fi influențată de mai mulți factori socio-economici asupra cărora este necesar să se acționeze cu strategii globale de promovare, prevenire, tratament și recuperare într-o abordare guvernamentală globală.
  • Tulburarea mintală este definită ca un sindrom caracterizat prin probleme semnificative în gândirea, reglarea emoțiilor sau comportamentul unei persoane care reflectă o disfuncție în procesele psihologice, biologice sau de dezvoltare care compun funcționarea mentală.

Tulburările mintale sunt în general însoțite de suferință sau dificultăți în activități sociale, ocupaționale și alte activități semnificative (DSM-5, 2013. International Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders al Asociației Americane de Psihiatrie, folosit și pentru categoriile de diagnostic în Italia).

Determinanții sănătății mintale și ai tulburărilor mintale includ nu numai caracteristicile individuale

Cum ar fi capacitatea de a-și gestiona gândurile, emoțiile, comportamentele și relațiile cu ceilalți, ci și factorii sociali, culturali, economici, politici și de mediu, inclusiv politicile naționale, protecția socială, standardele de trai, conditiile de munca si sprijinul social oferit de comunitate.

Expunerea la adversitate de la o vârstă fragedă este un factor de risc recunoscut și care poate fi prevenit pentru tulburările mintale.

  • Persoanele cu tulburări mintale se confruntă cu rate mai mari decât media de dizabilitate și deces.
  • De exemplu, persoanele cu depresie majoră și schizofrenie au o șansă cu 40-60% mai mare decât restul populației de a muri prematur din cauza altor boli care adesea nu sunt abordate (cum ar fi cancerul, bolile cardiovasculare, diabetul sau infecția cu HIV). HIV) , și sinucidere.

Aceasta din urmă reprezintă a doua cauză de mortalitate a tinerilor din întreaga lume.

Tulburările mintale influențează adesea și sunt influențate de alte boli, cum ar fi cancerul, bolile cardiovasculare și infecția cu HIV/SIDA. De exemplu, s-a demonstrat că depresia poate provoca o predispoziție la infarct miocardic și diabet, care, la rândul lor, cresc riscul de a dezvolta depresie.