Cum stii daca ai hemoroizi

Cum recunosti hemoroizii? (Poze hemoroizi)

Va confruntati cu dureri, mancarimi, disconfort in zona anala? Aveti o alimentatie dezechilibrata, saraca in legume si fructe? Nu consumati suficiente lichide si aveti probleme de tranzit intestinal? Va constipati frecvent si aveti sangerari mici cand mergeti la toaleta? Ati nascut un bebelus, iar sarcina a avut drept consecinta o stare de disconfort in zona anala?

Nu trebuie sa intrati in panica. Este posibil sa aveti hemoroizi, o problema frecventa de sanatate care este diagnosticata de medicului proctolog. La o examinare de rutina, doctorul poate observa prezenta hemoroizilor, pe care multe persoane ii neglijeaza de teama, ori pentru ca pur si simplu le e jena sa mearga la control.

Iata 5 semne care denota ca probabil suferi de hemoroizi

  • senzatia de arsura, jena, mancarime, usturime, iritatie in jurul anusului;
  • tumefieri in zona perianala;
  • dureri in timpul scaunului;
  • sange proaspat, rosu intens, in cantitate redusa, in scaun sau pe hartia igienica;
  • durere si disconfort la statul in sezut.

Cum recunosti hemoroizii, cum arata ei in realitate?

In mod normal tesutul hemoroidal nu poate fi vazut sau palpat, mai intai el trebuie sa se inflameze si sa produca un tromb pentru a cauza aparitia simptomelor. Sunt vizibili doar hemoroizii externi sau hemoroizii interni prolapsati, cei care au iesit in exteriorul anusului. Hemorizii interni nu pot fi vazuti cu ochiul liber deorece ei raman in interiorul anusului.

Un hemoroid trombozat are aspectul unui nodul aflat la marginea anusului, de culoare albastru inchis din cauza trombusului din interiorul vasului de sange. Un hemoroid netrombozat are aspectul unui nodul, de consistenta elastica. Cel mai frecvent hemoroizi nu sunt unici, de obicei ei apar mai multi in acelasi timp.

 

Mai multe detalii despre boala hemoroidala, incluzand cauzele de aparitie ale hemoroizilor, simptomele bolii, diagnostic, metode de tratament si preventie puteti afla urmand aceasta legatura articol publicat pe blogul nostru, autor Dr. Madalina Calita. Detalii legate de hemoroizi pe site-ul –Wikipedia. Video despre cauza principala de aparitie a hemoroizilor pe site-ul YouTube

INTREBARI FRECVENTE

Cum arata hemoroizii?

In mod normal tesutul hemoroidal nu poate fi vazut sau palpat, mai intai el trebuie sa se inflameze si sa produca un tromb pentru a cauza aparitia simptomelor. Sunt vizibili doar hemoroizii externi sau hemoroizii interni prolapsati, cei care au iesit in exteriorul anusului.

Ce semne pot arata ca suferi de hemoroizi?

Sangerarile anale, durerile anale, mancarimile anale pot fi semnele unor afectiuni hemoroidale.

Leave a Reply

Discutati cu noi pe WhatsApp