Centru de testare DRIVE-THRU pentru SARS-CoV2 (COVID-19)

CUM TE TESTEZI?

Vino la Centrul de testare Drive-Thru amplasat în parcarea Mall Baneasa, cu acces din Calea Ion Zăvoi

Programul este 08.00 – 22.00, de Luni până Duminică.

Pentru mai multe informații ne puteți contacta la email: [email protected]

Vino folosind:

Google Maps Waze

Tot procesul
de testare durează 5 minute!

1.

La primul punct un coleg îți face fișa de înregistrare și consimțământul informat pentru recoltare. Pe tot acest proces vei fi instruit să urmezi pași simpli pentru a reduce la 0 contactul direct între tine și personalul centrului Drive-Thru: vei primi un pix cadou cu care vei semna consimțământul, vei primi o mască, vei tasta pinul pe un POS cu folie de unică folosință.

2.

La punctul doi un cadru medical echipat conform protocolului Covid-19 îți va preleva probe biologice de tip exudat faringian și exudat nazal din ambele nări; exudatul nazal se face pentru depistarea pacienților asimptomatici dar purtători ai virusului SARS-COV2. (Virusul SARS-COV2 este un virus aerogen și el se cantonează la nivelul nasului, urmând să se multiplice în timpul 2 la nivel faringian. Astfel putem garanta cea mai mare sensibilitate a depistării, indiferent dacă pacientul este la începutul sau la sfârșitul bolii.

3.

În 48 de ore*

vei primi un rezultat oficial de laborator, parafat de un medic.

* În cazuri rare, rezultatul inițial poate fi “neconcludent”. Rezultatul unui test RT-PCR apare sub formă de grafic care trebuie interpretat. Rezultatele neconcludente/artefactate se vor re-testa pe alte aparate RT-PCR cu alte chituri de detecție, ceea ce poate prelungi livrarea unui rezultat cert cu până la 24 de ore

Pentru mai multe informații ne puteți contacta la email: [email protected]

Nota de informare: Centrul de recoltare/testare Drive-Thru nu este un laborator, de aceea nu poate fi pe lista laboratoarelor acreditate de MS pentru procesarea probelor SARS-COV2.
Laboratoarele cu care lucram sunt laboratoare acreditate. Toate buletinele de analize provin din laboratoare acreditate de catre DSP si sunt valabile la orice granita.

4.

Pozitivii asimptomatici se internează. Vei fi contactat de un membru al echipei noastre care aplează persoanele cu rezultat pozitiv, deoarece pacienții tind să aibă mai multe întrebări. Clinicienii oferă îndrumări specifice și instrucțiuni de urmărire ca și cum pacientul ar fi venit la un consult. Le trimitem informații despre COVID-19 și lucrurile de care trebuie sa aiba grijă. Ne asigurăm că acestia își monitorizează capacitatea de respirație și temperatura.

Centrul de testare Drive-Thru pentru SARS-COV2 este construit după modelul centrelor Drive-Thru din Germania, SUA, Israel, Korea de Sud, Abu Dhabi.

Avantajul acestui tip de testare este contactul minim cu cadrele medicale și riscul 0 de infectare, fiind făcut în confortul masinii tale, fără ca tu să părăsești autoturismul.

* În cazuri rare, rezultatul inițial poate fi “neconcludent”. Rezultatul unui test RT-PCR apare sub formă de grafic care trebuie interpretat. Rezultatele neconcludente/artefactate se vor re-testa pe alte aparate RT-PCR cu alte chituri de detecție, ceea ce poate prelungi livrarea unui rezultat cert cu până la 24 de ore
* Rezultatul recoltarilor se primește în 48 de ore.

Grupul ţinta pentru testare (cui se adresează testul):
a. populaţia generală (un motiv bun al testării populaţiei generale îl reprezintă un studiu de screening al populaţiei, realizat în Islanda - în parteneriat cu compania DeCODE, în urma căruia s-a dovedit că 50% dintre cei testaţi pozitiv erau asimptomatici: infectaţi cu SARS-CoV2, fără simptome sau semne de boală, dar capabili să răspândească virusul şi să îi infecteze pe alţii din jurul lor).
b. persoane simptomatice.
c. persoane care au intrat în contact cu un bolnav COVID-19 confirmat.

Metoda RT-PCR detectează prezenţa virusului direct în tractul respirator. Concret, RT-PCR îţi spune dacă eşti infectat şi, deci, dacă poţi transmite virusul / boala mai departe.


Cum funcţionează?

Testul nostru Real-Time RT-PCR COVID-19 va diagnostica dacă sunteți infectat sau nu cu SARS-CoV-2, virusul care cauzează boala COVID-19. Pentru fiecare rezultat pozitiv, ca parte a protocolului standard de laborator, efectuăm un al doilea test pe același eșantion cu confirmare. Este un test sensibil și precis pentru a identifica dacă în prezent sunteți infectat. Acest test nu vă va spune dacă ați fost infectat anterior și sunteti imun. - Pentru un astfel de rezultat puteţi comanda un test calitativ serologic de detecţie a anticorpilor IgM şi IgG AICI.

Capacitatea laboratoarelor OK Medical este de până la 500 de teste / zi.

Metoda de testare: Real Time RT-PCR - VERI-Q PCR 316 aprobată de WHO


Acest dispozitiv portabil utilizează filtre optice, fascicule, lentile și oglinzi într-un test de reacție în lanț a polimerazei (rRT-PCR), în care un mic eșantion de ADN este amplificat și studiat în detaliu. Producerea rezultatelor testelor în mai puțin de o oră face din VERI-Q PCR 316 un instrument puternic pentru combaterea răspândirii COVID-19. VERI-Q PCR 316 este utilizat în prezent pe tot globul în țări precum Polonia, Ungaria, Ecuador, Coreea de Sud, Senegal, Japonia, China și Brazilia.


Explicaţii adiţionale, de luat în considerare:

Ambele teste, RT-PCR și Testul Rapid de anticorpi sunt necesare pentru a lupta cu COVID-19. Cu toate acestea, sunt teste foarte diferite cu utilizare distincta și nu trebuie confundate între ele.

Există două moduri principale de testare a infecției pentru COVID-19. Primul este un test foarte sensibil și precis care caută ARN-ul virusului folosind o tehnică numită RT-PCR. Aceasta poate detecta infecțiile actuale și este standardul de aur folosit de guvernele din întreaga lume.

Al doilea tip de testare măsoară raspunsul imunologic sau lipsa acestui raspuns la un virus nou contactat. Anticorpii se dezvoltă de obicei în 1-2 săptămâni de la o nouă infecţie și persista mult mai mult în fluxul sanguin decât virusul însuși, oferind o imagine istorică a infecțiilor din trecut.

LISTA DE PREȚURI

Test RT-PCR pentru COVID-19 (boală provocată de noul Coronavirus)
-
450 Lei

*rezultatul recoltărilor se primește în 48 de ore.

Vino la Centrul de testare Drive-Thru amplasat în parcarea Mall Baneasa, cu acces din Calea Ion Zăvoi
Program de lucru: Luni – Duminică. 08:00-22:00

Vino folosind:

Google Maps Waze