Postari etichetate cu: ascita

Tratamentul peritonitelor bacteriene secundare

Tratamentul peritonitelor bacteriene secundare

Terapia antibiotica trebuie initiata imediat ce s-a stabilit diagnosticul de infectie, fara cunoasterea anterioara a agentilor determinanti si a susceptibilitatii in vitro. Terapia initiala empirica va acoperi spectrul bacteriilor gram negative aerobe din familia enterobacteriaceelor si Streptococcus.

In tratamentul antibacterian s-au observat urmatoarele:

  1. Cefotaxime a fost mai eficient in rezolutia PBS decat ampicilina si tobramicina. Doza eficienta este de 2g/12 ore.
  2. Alte cefalosporine: Au fost eficiente si Ceftriaxon si Ceftazidim
  3. Combinatii ale aminoglicozidelor cu antibiotice beta-lactamice- Ampicilina/Tobramicina
  4. Aztronam – este
Citeste continuarea
Peritonita bacteriana spontana

Peritonita bacteriana spontana

Peritonita bacteriana spontana este o complicatie frecventa si grava a pacientilor cirotici cu ascita. Toti pacientii cirotici pot dezvolta PBS. Prevalenta PBS la pacientii cirotici internati in spital variaza intre 10 si 30%.

Jumatate din episoadele de peritonita bacteriana spontana exista inca de la internare, celelalte apar in cursul spitalizarii. Majoritatea pacientilor au semne si simptome sugestive pentru infectie peritoneala, in special durere abdominala, febra sau alterarea motilitatii gastro-intestinale.

La alti pacienti dezvoltarea PBS poate fi clinic manifesta prin alterarea …

Citeste continuarea
Ciroza hepatica

Ciroza Hepatica

Ciroza hepatica este o suferinta cronica a ficatului cu evolutie progresiva si irversibila caracterizata histologic prin asocierea necrozei hepatocitare cu fibroza intinsa si regenerare nodulara , cu pierderea arhitecturii normale a ficatului si alterarea vascularizatiei. Structura tridimensionala a lobulului hepatic este profund alterata conducand la alterarea polaritatii vasulare, limfatice si biliare.

Indife-rent de cauzele lor cirozele hepatice asociaza diferite manifestari de insuficienta hepatocelulara cu sindromul de hipertensiune portala.

Factorii etiologici ai cirozei hepatice

  • Hepatitele virale: virusurile B, C, D, E,
Citeste continuarea
Discutati cu noi pe WhatsApp