Postari etichetate cu: colonoscopie

Colonoscopia, salvatoare în cazul unei suspiciuni de cancer de colon

Cancerul de colon nu doare şi apare la vârste tot mai tinere. Este a doua cauză de deces dintre toate tipurile de cancer din România, după cancerul de plămâni şi, potrivit statisticilor internaţionale, peste 50.000 de români îşi pierd anual viaţa din cauza acestei patologii. Prevenţia este cea mai importantă, iar ea constă într-o simplă consultaţie şi o colonoscopie făcute la timp.

Așa cum ne ducem cu mașina și-i facem periodic ITP-ul, așa ar trebui și noi, mai ales

Citeste continuarea
Colonoscopia este o investigatie medicala utilizata pentru a descoperi modificari patologice sau anomaliile intestinului gros (colon) si rect. In timpul investigatiei se introduce un tub lung si flexibil in rect.

Indicatiile conoscopiei, pregatire, eventuale reactii adverse

Colonoscopia este o investigatie medicala utilizata pentru a descoperi modificari patologice sau anomaliile intestinului gros (colon) si rect. In timpul investigatiei se introduce un tub lung si flexibil in rect. O mica camera video atasata in varful tubului ii permite medicului sa vada interiorul intregului colon. Daca este necesar, polipii sau alte tipuri de tesut patologic pot fi inlaturate in timpul colonoscopiei. De asemenea in timpul colonoscopiei pot fi prelevate mostre de tesut (biopsii).

De ce se face colonoscopie:

Citeste continuarea
Discutati cu noi pe WhatsApp