Postari etichetate cu: constipatie

6 obiceiuri despre care nu ştiai că ar putea cauza hemoroizii

6 obiceiuri despre care nu ştiai că ar putea cauza hemoroizii

Hemoroizii reprezintă una dintre cele mai răspândite, dar neglijate afecțiuni, afectând 8 din 10 adulţi.  Aceştia sunt cauzaţi de presiunea crescută asupra venei cave inferioare, datorită greutăţii în exces, sarcinii sau în timpul eliminării fecalelor.

Deşi numeroşi factori de risc sunt asociaţi cu hemoroizii, o serie de obiceiuri favorizează apariţia acestora. Iată 6 obiceiuri despre care nu ştiai că ar putea cauza hemoroizii.

Ridici obiecte grele

Poate că te-ai gândit că este inofensiv să ridici greutăţi acasă (pungile de cumpărături, …

Citeste continuarea
Excesele de Paşte şi efectul lor asupra sănătăţii

Excesele de Paşte şi efectul lor asupra sănătăţii

Trebuie să recunoaştem că sărbătorile sunt o provocare pentru fiecare dintre noi. Oricât de cumpătaţi am fi în viaţa de zi cu zi, este aproape imposibil să refuzi bucatele tradiţionale specifice zilelor de Paşte. Drob, ciorbă de miel, friptură cu garnitură, grătare încărcate, cozonac, pască, ouă roşii, toate fac parte dintr-un meniu generos pe care o mare parte dintre români l-a savurat din plin în ultimele zile.

Dacă eşti şi gurmand sau ai un membru al familiei care insistă să …

Citeste continuarea
Nu neglijați sângerările anale! Mergeți la medic!

Nu neglijați sângerările anale! Mergeți la medic!

Pudoarea exagerată îi împiedică pe mulți români să meargă la medic. De exemplu, există femei care nu ajung cu anii la ginecolog, deși la ora actuală nu concepem să aducem pe lume un copil fără asistența prețioasă și extrem de importantă a medicului.

Apoi, există bărbați pentru care tușeul rectal este ceva de neimaginat, deși cancerul de prostată este frecvent, iar controlul periodic salvează multe vieți prin intervențiile făcute în timp util. La fel de neglijate sunt și sângerările anale

Citeste continuarea
3 Motive ca sa nu Neglijezi Constipatia

3 Motive ca sa nu Neglijezi Constipatia

O digestie impecabila este conditia mentinerii sanatatii pe termen lung. Iar pentru asta, trebuie sa respectam cateva principii ale vietii echilibrate.

In primul rand, trebuie sa adoptam o dieta bogata in legume, fructe, cel putin 5 portii pe zi. Datorita continutului de fibre vegetale, tranzitul intestinal se va desfasura normal. Apoi, nu trebuie sa uitam de lactatele fermentate, cele care – prin continutul de bacterii sanatoase – contribuie la o digestie fara probleme. In plus, trebuie sa bem apa din …

Citeste continuarea
Discutati cu noi pe WhatsApp