Postari etichetate cu: diagnostic hemoroizi

Hemoroizii apar frecvent în perioada sarcinii. Cum îi previi, cum îi tratezi

Este nevoie de sacrificii pentru a fi mămică. Pe parcursul celor 9 luni, în organismul femeii apar tot felul de modificări, mai mult sau mai puțin deranjante, de la grețurile din primul trimestru, până la varice, afecțiuni gingivale, constipație sau kilograme în plus. Apariția hemoroizilor este și ea prezentă pe lista acestor posibile probleme de sănătate. De ce apar mai frecvent în perioada sarcinii, cum îi previi, dar și ce metode de tratament ai la dispoziție ne spune doctorul …

Citeste continuarea
Dr. Madalina Calita

Atenţie! 5 semne că trebuie să vorbeşti cu un medic despre hemoroizi

Deşi este încă un subiect tabu, hemoroizii sunt extrem de comuni! Dacă ai sub 50 de ani există peste 50% şanse de a te confrunta cu afecţiuni hemoroidale, iar dacă ai trecut de acest prag sunt 86% şanse de a fi afectat de această boală. Nu spunem că ar trebui să le povesteşti colegilor de birou sau prietenilor despre aceste probleme, însă trebuie să vorbeşti cât mai curând cu un medic avizat, în special dacă recunoşti următoarele semnale de alarmă.

Citeste continuarea
Hemoroizii: ce sunt, cauze, simptome, tratament, prevenire

Hemoroizii: ce sunt, cauze, simptome, tratament, prevenire

Ce sunt de fapt hemoroizii?

Hemoroizii reprezintă una dintre cele mai răspândite, dar neglijate afecțiuni, afectând 8 din 10 persoane.

În limba greacă, termenul hemoroizi însemna hemoragia organelor interne. Ulterior însă, el a căpătat un nou sens, și anume cel de umflare, apoi inflamare până la hemoragie a vaselor de sânge care vascularizează canalul anal. Iar principalii „vinovați” de apariția hemoroizilor sunt constipația, sedentarismul, alimentația incorectă si factorii genetici.

Greșit înțelese de multe ori drept formațiuni tumorale, hemoroizii reprezintă în

Citeste continuarea
Discutati cu noi pe WhatsApp