Postari etichetate cu: dieta

Tranzitul intestinal poate fi afectat în perioada sărbătorilor. Iată 7 greșeli de evitat!

Perioada sărbătorilor de iarnă afectează tranzitul intestinal din cauza alimentației, a schimbărilor de program, a lipsei de mișcare, a deshidratării și a mâncatului mult și haotic. Toate pot duce fie la constipație, fie la diaree. Ambele ridică mari probleme persoanelor care suferă de hemoroizi. Specialiștii OK Medical vă explică, pe larg, ce greșeli se fac frecvent de sărbători, ce riscuri apar și cum se previn.

Multă carne și prăjeli. Preparatele de bază ale sărbătorilor de iarnă sunt fripturile de porc, …

Citeste continuarea
Sa intelegem nutritia!

Sa intelegem nutritia!

Nutritia este o functie principala a organismului prin care acesta isi asigura substantele necesare cresterii si dezvoltarii armonioase, si elimina substantele nefolositoare. Nutritia are rol in hranire si duce la buna functionare a digestiei, respiratiei, circulatiei si excretiei.

Nutritia medicala este specialitatea care se ocupa cu tratarea si diagnosticarea dezechilibrelor acestei functii, dezechilibru cauzat de unele afectiuni, sau aparut in urma unor stari fiziologice (sarcina), a cresterii aportului energetic fata de consum si necesitatii cresterii performantei la sportivi.

Deoarece nutritia …

Citeste continuarea
Alimentatie sanatoasa - ‘’Mai bine previi decat sa tratezi’’

Alimentatie sanatoasa – ‘’Mai bine previi decat sa tratezi’’

Starea de sanatate este influentata de 4 aspecte: biologia umana, sistemul imunitar, mediul si comportamentul. Comportamentul este format din riscuri profesionale, riscuri din timpul liber, obiceiuri alimentare si consum. Cu ajutorul nutritiei putem sa gestionam starea de sanatate, reducand costurile si riscul complicatiilor unor eventuale boli.

Potrivit unor date epidemiologice, s-a estimat ca in Romania exista o prevalenta a supraponderii de 30-36% si a obezitatii de 20-25% la populatia adulta. Asociat obezitatii exista patologii cu un grad ridicat de severitate …

Citeste continuarea
E momentul pentru o dietă ușoară!

E momentul pentru o dietă ușoară!

La final an, sute de români ajung la camerele de gardă ale spitalelor cu probleme digestive grave cauzate de consumul excesiv de alimente grase, dulciuri și alcool, după cele câteva zile de petrecere și ospăț. La acestea se adaugă sedentarismul accentuat în zilele libere, mai ales la persoanele care nu au făcut încă din sport un obicei zilnic.

Și nu atât alimentele sunt de incriminat: o persoană sănătoasă poate consuma și carne de porc și maioneză și prăjituri de casă

Citeste continuarea
Discutati cu noi pe WhatsApp