Postari etichetate cu: endoscopie

Investigatii ale sistemului digestiv - endoscopia si capsula endoscopica

Investigatii ale sistemului digestiv – endoscopia si capsula endoscopica

8 din 10 oameni se confruntă cu tulburări digestive, iar cercetările au relevat faptul că 4 dintre aceştia nu conştientizează că acest fapt nu este normal şi nu fac nimic pentru a remedia această problemă, deşi le afectează confortul fizic şi calitatea vieţii. De cele mai multe ori, atunci când suferă de balonare, oamenii consideră că cel mai bun prieten al lor este o pastilă de digestie și nu medicul gastroenterolog.

Netratate, tulburările digestive, pot duce la apariția unor boli …

Citeste continuarea
Ce semnifica arsurile gastrice

Ce semnifica arsurile gastrice?

Arsurile gastrice reprezinta unul din principalele motive pentru care pacientii se adreseaza medicului gastroenterolog. Cel mai frecvent pacientii se plang de senzatie de usturime, arsura, durere sau disconfort localizate in etajul superior al abdomenului (epigastru), asociind variabil greata, arsuri retrosternale (pirozis), senzatie de plenitudine postprandiala, balonari sau regurgitatii acide.

Se apreciaza ca pana la 20% din populatie prezinta episodic sau ocazional simptome dispeptice sau de reflux gastro-esofagian. De regula acestea nu necesita investigatii suplimentare si raspund rapid la medicamente antiacide, …

Citeste continuarea
Discutati cu noi pe WhatsApp