Postari etichetate cu: fistula

Fistule anale: ce sunt, cauze, simptome, tratament

Fistule anale: ce sunt, cauze, simptome, tratament

Fistulele anale sunt mici comunicări, formate între rect şi tegumentul din jurul anusului. Acestea apar în urma inflamaţiei şi a supuraţiei ţesuturilor din regiunea rectului (paraproctita).

Fistulele anale se întâlnesc atât la copii, cât şi la adulţi şi apar în general în locul în care a fost tratat un abces perianal, în cazul unor hemoroizi trataţi necorespunzător sau în urma supurării glandelor anale.

90% dintre fistulele anale sunt rezultatul unei infecții acute în glandele interne ale anusului. Ocazional, bacterii, materii …

Citeste continuarea
Băile de șezut în tratamentul hemoroizilor

Băile de șezut în tratamentul hemoroizilor

În prezent există mai multe metode folosite cu succes în tratarea hemoroizilor. De la tratamentul medicamentos sau local, pentru hemoroizii aflați în stadii incipiente, până la ligatura cu benzi elastice sau fototermocoagularea în spectru infraroșu.

Medicul proctolog va ține cont de tipul și stadiul în care se află hemoroizii, starea de sănătate și anamneza pacientului. Totodată, medicul poate recomanda, în funcție de necesități, băile de șezut, care, deși nu reprezintă un tratament definitiv, pot ameliora simptomele hemoroizilor.

Când

Citeste continuarea
Patologia ano-perianala - Hemoroizi, Fisuri, Abcese, Fistule, Chist Pilonidal

Patologia ano-perianala – Hemoroizi, Fisuri, Abcese, Fistule, Chist Pilonidal

HEMOROIZII

Venele perianale exista la fiecare individ sanatos si joaca un rol important in asigurarea continentei. Hemoroizii pot fi definiti ca varice ale venelor ano-rectale, fiind, de fapt, plexuri arterio-venoase. Staza ano-rectala venoasa joaca un rol major in aparitia hemoroizilor. Mucoasa anala modificata, usor de traumatizat, duce la sangerari rectale de culoare rosu aprins.

Venele din jurul rectului constituie una dintre anastomozele porto-cave. Orice obstacol care apare in zona lor, poate genera hemoroizi, fapt valabil si in cazul cirozei …

Citeste continuarea
Cum se tratează fistula perianală

Cum se tratează fistula perianală

Fistula perianală este o comunicare tubulară care se dezvoltă între rect și tegumentul din apropierea anusului. Scopul tratamentului chirurgical pentru o fistulă anală este de a vindeca afecțiunea medicală și de a păstra continența.

 

În urma unei infecții din regiunea rectului, abcesul format poate lăsa în urmă un „canal mic” ce poartă denumirea de fistulă perianală. Aceasta poate apărea, de regulă, după un abces perianal, hemoroizi trataţi necorespunzător sau în urma supurației glandelor anale.

Fistula perianală provoacă:

  • iritarea pielii
Citeste continuarea
Discutati cu noi pe WhatsApp