Postari etichetate cu: fisura anala

Fisurile anale – de ce apar și ce riscuri implică

Alături de hemoroizi, o altă problemă „rușinoasă” de care suferă în tăcere foarte mulți români sunt fisurile anale. Reprezintă rupturi minuscule în mucoasa rectului inferior care se manifestă prin sângerare, durere, senzație de usturime și înțepătură. De ce apar? Sunt în vreun fel periculoase? Cum se vindecă? Dr. Dan Andronesi, medic primar chirurg în cadrul OK Medical, explică tot ce trebuie să știți despre această afecțiune și trage câteva semnale de alarmă de care e bine să țineți cont.…

Citeste continuarea
Băile de șezut în tratamentul hemoroizilor

Băile de șezut în tratamentul hemoroizilor

În prezent există mai multe metode folosite cu succes în tratarea hemoroizilor. De la tratamentul medicamentos sau local, pentru hemoroizii aflați în stadii incipiente, până la ligatura cu benzi elastice sau fototermocoagularea în spectru infraroșu.

Medicul proctolog va ține cont de tipul și stadiul în care se află hemoroizii, starea de sănătate și anamneza pacientului. Totodată, medicul poate recomanda, în funcție de necesități, băile de șezut, care, deși nu reprezintă un tratament definitiv, pot ameliora simptomele hemoroizilor.

Când

Citeste continuarea
Patologia ano-perianala - Hemoroizi, Fisuri, Abcese, Fistule, Chist Pilonidal

Patologia ano-perianala – Hemoroizi, Fisuri, Abcese, Fistule, Chist Pilonidal

HEMOROIZII

Venele perianale exista la fiecare individ sanatos si joaca un rol important in asigurarea continentei. Hemoroizii pot fi definiti ca varice ale venelor ano-rectale, fiind, de fapt, plexuri arterio-venoase. Staza ano-rectala venoasa joaca un rol major in aparitia hemoroizilor. Mucoasa anala modificata, usor de traumatizat, duce la sangerari rectale de culoare rosu aprins.

Venele din jurul rectului constituie una dintre anastomozele porto-cave. Orice obstacol care apare in zona lor, poate genera hemoroizi, fapt valabil si in cazul cirozei …

Citeste continuarea
3 Motive ca sa nu Neglijezi Constipatia

3 Motive ca sa nu Neglijezi Constipatia

O digestie impecabila este conditia mentinerii sanatatii pe termen lung. Iar pentru asta, trebuie sa respectam cateva principii ale vietii echilibrate.

In primul rand, trebuie sa adoptam o dieta bogata in legume, fructe, cel putin 5 portii pe zi. Datorita continutului de fibre vegetale, tranzitul intestinal se va desfasura normal. Apoi, nu trebuie sa uitam de lactatele fermentate, cele care – prin continutul de bacterii sanatoase – contribuie la o digestie fara probleme. In plus, trebuie sa bem apa din …

Citeste continuarea

Fisuri anale: cauze si simptome

Fisurile anale reprezinta rupturile aparute in peretele interior al anusului ca urmare a constipatiei cu care se confrunta pacientii o perioada mai lunga de timp. Fisurile apar in momentul in care peretele interior al anusului este fortat in timpul scaunului. Consecinta: zona sangereaza si este in general dureroasa in timpul eliminarii materiilor fecale.

Perioada de vindecare a unei fisuri anale variaza intre 4 si 6 saptamani, dar poate fi si mai lunga daca nu este aplicat tratamentul corect.

Traumatismul canalului

Citeste continuarea
Discutati cu noi pe WhatsApp