Postari etichetate cu: gastroenterologie

Colonoscopia, salvatoare în cazul unei suspiciuni de cancer de colon

Cancerul de colon nu doare şi apare la vârste tot mai tinere. Este a doua cauză de deces dintre toate tipurile de cancer din România, după cancerul de plămâni şi, potrivit statisticilor internaţionale, peste 50.000 de români îşi pierd anual viaţa din cauza acestei patologii. Prevenţia este cea mai importantă, iar ea constă într-o simplă consultaţie şi o colonoscopie făcute la timp.

Așa cum ne ducem cu mașina și-i facem periodic ITP-ul, așa ar trebui și noi, mai ales

Citeste continuarea
Boala Crohn

Tratamentul bolii Crohn

Bolile inflamatorii intestinale afectează tot mai mulţi tineri cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani. Principalul factor de risc este predispoziţia genetică, dar manifestările acestor afecţiuni digestive pot fi întârziate sau chiar eliminate printr-un diagnostic precoce şi tratament adecvat.

În multe cazuri, bolile inflamatorii intestinale, care includ boala Crohn şi rectocolita ulcero-hemoragica, nu sunt diagnosticate corespunzător şi ajung să afecteze grav calitatea vieţii. Prin diagnosticarea corectă a acestor afecţiuni şi administrarea unui tratament adecvat, bolnavii pot duce …

Citeste continuarea
Investigatii ale sistemului digestiv - endoscopia si capsula endoscopica

Investigatii ale sistemului digestiv – endoscopia si capsula endoscopica

8 din 10 oameni se confruntă cu tulburări digestive, iar cercetările au relevat faptul că 4 dintre aceştia nu conştientizează că acest fapt nu este normal şi nu fac nimic pentru a remedia această problemă, deşi le afectează confortul fizic şi calitatea vieţii. De cele mai multe ori, atunci când suferă de balonare, oamenii consideră că cel mai bun prieten al lor este o pastilă de digestie și nu medicul gastroenterolog.

Netratate, tulburările digestive, pot duce la apariția unor boli …

Citeste continuarea
5 motive importante ca sa consumi fibre

5 motive importante ca sa consumi fibre

Esti gurmand? Sau dimpotriva, abia ciugulesti ceva la masa? Ai mese regulate sau esti la polul opus al disciplinei alimentare? Iti plac dulciurile concentrate si nu prea consumi fructe? Indiferent de obiceiurile si placerile alimentare ale fiecaruia, un lucru e cert: cu totii avem nevoie de fibre ca de aer.

Acestea se gasesc in diverse vegetale, iar cantitatea optima recomandata zilnic ajunge la 25 de grame la femei si 30-40 de grame la barbati. Insa putine persoane ajung sa consume …

Citeste continuarea
Discutati cu noi pe WhatsApp