Postari etichetate cu: Helicobacter Pylori

Ulcerul Gastroduodenal, Cauze

Ulcerul Gastroduodenal, Cauze

Ulcerul Gastroduodenal este definit ca o pierdere de substanta a peretelui care depaseste muscularis mucosae. Definitia are o baza histologica. In ciuda acestui impediment evident, diagnosticul este pus pe aspectul macroscopic unde leziunea, in afara de diametru, trebuie sa creeze o anumita senzatie de profunzime.

In afara de criteriul de adancime mai este in discutie si criteriul dimensiunii: un ulcer are mai mult de 5 mm in diametru. Prin antiteza cu ulcerul, eroziunea este superficiala si mai mica de 5 …

Citeste continuarea
Ce semnifica arsurile gastrice

Ce semnifica arsurile gastrice?

Arsurile gastrice reprezinta unul din principalele motive pentru care pacientii se adreseaza medicului gastroenterolog. Cel mai frecvent pacientii se plang de senzatie de usturime, arsura, durere sau disconfort localizate in etajul superior al abdomenului (epigastru), asociind variabil greata, arsuri retrosternale (pirozis), senzatie de plenitudine postprandiala, balonari sau regurgitatii acide.

Se apreciaza ca pana la 20% din populatie prezinta episodic sau ocazional simptome dispeptice sau de reflux gastro-esofagian. De regula acestea nu necesita investigatii suplimentare si raspund rapid la medicamente antiacide, …

Citeste continuarea
Cum se depisteaza rapid Helicobacter Pylori cu ajutorul testului INFAI

Cum se depisteaza rapid Helicobacter Pylori cu ajutorul testului INFAI

Ce este Helicobacter Pylori?

Helicobacter Pylori este o bacterie frecvent intalnita in randul populatiei: specialistii estimeaza ca mai mult de jumatate dintre pamanteni sunt purtatori ai acestui microorganism. Helicobacter Pylori ajunge in stomac prin intermediul alimentelor contaminate, apei infestate sau contactului cu diverse ustensile.

In 1982, medicii au descoperit ca infectia cu aceasta bacterie este principala cauza a instalarii ulcerelor. Helicobacter Pylori afecteaza mucoasa stomacului, o erodeaza si astfel, acizii gastrici ataca stomacul, fenomen ce provoaca ulcerul. Totusi, nu toti …

Citeste continuarea
Helicobacter Pylori

10 lucruri pe care nu le stiai despre Helicobacter Pylori

Miliarde de bacterii, virusuri si alte microorganisme populeaza organismul uman. Cu unele traim in armonie, precum bacteriile probioticele. Cu altele ducem lupte acerbe atunci cand se inmultesc excesiv si provoaca diverse infectii.

Exista insa si microorganisme care doar in anumite conditii provoaca suferinte organismului, asa cum este Helicobacter Pylori, implicata in declansarea multor cazuri de ulcer, gastrita si cancer. Iata 10 lucruri despre Helicobacter Pylori, una dintre bacteriile controversate.

  1. Desi coexista cu organismul uman de 58 de mii de
Citeste continuarea
Discutati cu noi pe WhatsApp