Postari etichetate cu: hemoragie

Ce semnifica arsurile gastrice

Ce semnifica arsurile gastrice?

Arsurile gastrice reprezinta unul din principalele motive pentru care pacientii se adreseaza medicului gastroenterolog. Cel mai frecvent pacientii se plang de senzatie de usturime, arsura, durere sau disconfort localizate in etajul superior al abdomenului (epigastru), asociind variabil greata, arsuri retrosternale (pirozis), senzatie de plenitudine postprandiala, balonari sau regurgitatii acide.

Se apreciaza ca pana la 20% din populatie prezinta episodic sau ocazional simptome dispeptice sau de reflux gastro-esofagian. De regula acestea nu necesita investigatii suplimentare si raspund rapid la medicamente antiacide, …

Citeste continuarea
Hemoragie

Hemoragia intraperitoneala

Hemoragia intraperitoneala este una din complicatiile mai rare ale cirozei hepatice. Mecanismele sunt diverse: ruptura spontana a unui vas venos, perforatia accidentala a unui vas in timpul punctionarii lichidului de ascita, ruptura unui nodul hepatic de regenerare, ruptura unui nodul hepatic malign.

Hemoragia intraperitoneala poate apare la un pacient cunoscut cu ascita sau nu. Nu intotdeauna simptomatologia este exprimata. Se poate remarca: o marire de volum a abdomenului, aparitia unei anemii, agravarea unui icter.

In situatii mai severe poate apare …

Citeste continuarea
Discutati cu noi pe WhatsApp