Postari etichetate cu: polipi colon

Colonoscopia este o investigatie medicala utilizata pentru a descoperi modificari patologice sau anomaliile intestinului gros (colon) si rect. In timpul investigatiei se introduce un tub lung si flexibil in rect.

Indicatiile conoscopiei, pregatire, eventuale reactii adverse

Colonoscopia este o investigatie medicala utilizata pentru a descoperi modificari patologice sau anomaliile intestinului gros (colon) si rect. In timpul investigatiei se introduce un tub lung si flexibil in rect. O mica camera video atasata in varful tubului ii permite medicului sa vada interiorul intregului colon. Daca este necesar, polipii sau alte tipuri de tesut patologic pot fi inlaturate in timpul colonoscopiei. De asemenea in timpul colonoscopiei pot fi prelevate mostre de tesut (biopsii).

De ce se face colonoscopie:

Citeste continuarea

Polipii de colon. Ce sunt si cum apar?

Polipii colonici reprezinta formatiuni tumorale benigne sub forma unor excrescente de tesut care apar la nivelul intestinului gros. Prezenta lor in colon sau rect ridica multe intrebari pacientului si familiei acestuia. Care este semnificatia descoperirii unui polip in colon? Inseamna ca am sau ca voi face cancer colonic? Va trebui sa ma operez?

Cauzele care duc la aparitia polipilor nu sunt pe deplin cunoscute. Totusi, printre factorii de risc se numara anumite obiceiuri alimentare si de stil de viata, printre

Citeste continuarea
Discutati cu noi pe WhatsApp