Postari etichetate cu: polipi

Sângerarea anală

Sângerarea anală, cunoscută sub numele de hematochezie, reprezintă eliminarea prin anus a sângelui, adesea amestecat cu materiile fecale.

Sângele în scaun poate fi de culoare roșu aprins, maro, negru și uneori nu este vizibil cu ochiul liber. Cauzele apariţiei sângelui în scaun pot fi de la condiții inofensive ale tractului gastro-intestinal, hemoroizi sau fisurile anale, până la constipaţie sau chiar afecţiuni grave, cum ar fi cancerul. Sângele în scaun reprezintă un semnal de alarmă şi necesită consult medical de urgenţă.…

Citeste continuarea
3 simptome digestive pe care nu trebuie sa le neglijezi

3 simptome digestive pe care nu trebuie sa le neglijezi

O masa copioasa, un virus pe care sistemul imunitar nu l-a anihilat, un eveniment stresant, toate acestea pot fi cauze ale disconfortului digestiv trecator. Exista insa situatii cand acesta persista si este insotit de manifestari extrem de neplacute precum durerea, arsura in capul pieptului sau, in cazurile mai grave, sangerarile.

De aceea, trecem in revista 3 dintre simptomele care trebuie semnalate gastroenterologului, cel care va recomanda cele mai bune investigatii si tratamente.

  1. Durerea abdominala. Cu totii ne-am confruntat cel
Citeste continuarea
Discutati cu noi pe WhatsApp