Postari etichetate cu: regim

8 alimente recomandate pentru a fi consumate toamna

8 alimente recomandate pentru a fi consumate toamna

Toamna este anotimpul în care frunzele palide și uscate acoperă grădinile și drumurile, iar atmosfera devine puțin sumbră. Totodată, toamna ne oferă o varietate vastă de fructe și legume sezoniere pe gusturile noastre.

Iată câteva recomandări din partea specialiștilor noștri despre ce alimente să consumi pentru a-ți stimula sistemul imunitar.

Mere

Merele conțin flavonoide, unul dintre cei mai puternici antioxidanți disponibili în alimente. Există două motive pentru care acestea sunt o alegere bună, în special în sezonul de toamnă – …

Citeste continuarea
Sa intelegem nutritia!

Sa intelegem nutritia!

Nutritia este o functie principala a organismului prin care acesta isi asigura substantele necesare cresterii si dezvoltarii armonioase, si elimina substantele nefolositoare. Nutritia are rol in hranire si duce la buna functionare a digestiei, respiratiei, circulatiei si excretiei.

Nutritia medicala este specialitatea care se ocupa cu tratarea si diagnosticarea dezechilibrelor acestei functii, dezechilibru cauzat de unele afectiuni, sau aparut in urma unor stari fiziologice (sarcina), a cresterii aportului energetic fata de consum si necesitatii cresterii performantei la sportivi.

Deoarece nutritia …

Citeste continuarea
E momentul pentru o dietă ușoară!

E momentul pentru o dietă ușoară!

La final an, sute de români ajung la camerele de gardă ale spitalelor cu probleme digestive grave cauzate de consumul excesiv de alimente grase, dulciuri și alcool, după cele câteva zile de petrecere și ospăț. La acestea se adaugă sedentarismul accentuat în zilele libere, mai ales la persoanele care nu au făcut încă din sport un obicei zilnic.

Și nu atât alimentele sunt de incriminat: o persoană sănătoasă poate consuma și carne de porc și maioneză și prăjituri de casă

Citeste continuarea
Discutati cu noi pe WhatsApp