Fistula Anala

Fistula Anorectala

Fistulele anale (rectale, recto-anale) sunt mici comunicari, formate intre rect si tegumentul din jurul anusului. Fistula anala apare in urma inflamatiei si a supuratiei tesuturilor din regiunea rectului (paraproctita). Fistulele anale se intalnesc atat la copii, cat si la adulti.

Fistula anala apare in general in locul in care a fost tratat un abces perianal, in cazul unor hemoroizi tratati necorespunzator sau in urma supurarii glandelor anale.

CARE SUNT SIMPTOMELE UNEI FISTULE ANALE?

Printre simptomele unei fistule anale se numara: dureri si tumefieri in zona anala, dureri la defecatie, sangerari, secretii constante mucoase si/sau purulente, iritarea tegumentelor perianale, febra, frisoane, stare generala de oboseala. Orice persoana care prezinta vreuna dintre manifestarile de mai sus ar trebui sa se adreseze medicului.

CUM SE TRATEAZA O FISTULA ANALA?

O fistula anala se poate trata si medicamentos, dar in majoritatea cazurilor este necesara interventia chirurgicala. Un tratament conservator, ce include antibiotice si antiinflamatoare pentru a reduce durerea si inflamatia, este de obicei initiat inainte de interventia chirurgicala. Solutia chirurgicala pentru o fistula anala, se aplica de obicei in cazurile complexe.

O fistula anala atipica, cu evolutie trenanta, care nu raspunde la tratament, ar trebui sa fie investigata pentru a determina daca nu cumva suferiti de boala Crohn, deoarece o fistula anala este adesea primul semn al bolii Crohn.

Procedurile de diagnostic in clinicile OK Medical includ anuscopie si/sau sigmoidoscopie asistate de calculator, proceduri care permit medicului sa investigheze rectul si intestinul gros inferior. Evaluarea completa poate necesita sedarea pentru ca examinarea zonei poate provoca disconfort.

INTREBARI FRECVENTE

Ce sunt fistulele anale?

Fistulele anale (rectale, recto-anale) sunt mici comunicari, formate intre rect si tegumentul din jurul anusului.

Care sunt simptomele fistulelor anale?

Printre simptomele unei fistule anale se numara: dureri si tumefieri in zona anala, dureri la defecatie, sangerari, secretii constante mucoase si/sau purulente, iritarea tegumentelor perianale, febra, frisoane, stare generala de oboseala.

Care este tratamentul fistulelor anale?

O fistula anala se poate trata si medicamentos, dar in majoritatea cazurilor este necesara interventia chirurgicala.

Discutati cu noi pe WhatsApp