Hemoroizi: cel mai bun tratament, fara operatie

Hemoroizi: cel mai bun tratament, fara operatie

Vrei sa-ti mentii starea de sanatate in cea mai buna forma? Atunci, nu rata investigatiile medicale anuale recomandate de medici. Testele uzuale de sange, evaluarea functiilor organelor interne, dar si investigatiile imagistice prescrise de medicul specialist sunt vitale pentru ca tu sa te simti bine si sa-ti poti trai viata la maximum.

In plus, orice simptom care apare si persista nu trebuie neglijat si trebuie semnalat specialistului. Astfel de semne care ar trebui sa te puna pe ganduri sunt durerea si orice disconfort din sfera anala, sangerile usoare, senzatia de mancarime si dificultatile in a elimina bolul fecal, atunci cand te confrunti cu constipatia.

Desi aceste simptome pot ascunde si afectiuni precum cancerul de colon si rect, in majoritatea cazurilor specialistii diagnosticheaza prezenta hemoroizilor, adica venele dilatate din zona rectului inferior si anusului.

Desi nu reprezinta o problema grava de sanatate, hemoroizii iti pot ingreuna viata prin disconfortul dat de simptomele care ii insotesc. Multe persoane amana vizita la medicul proctolog, de teama unui tratament complicat. Sau apeleaza la unguente si supozitoare care nu rezolva problema. Ba mai mult, netratata corespunzator, boala hemoroidala avanseaza.

Vestea buna este ca medicina actuala permite tratarea hemoroizilor fara interventie chirurgicala, prin metode non-invazive, cu recuperare rapida. Metodele recomandate de specialistii de top de la Ok Medical, cea mai moderna clinica de proctologie din Romania, sunt fototermocoagularea in spectru infrarosu si ligatura cu benzi elastice.

Fototermocoagularea in spectru infrarosu se aplica in primele doua stadii ale bolii hemoroidale si se recomanda pacientilor care au hemoroizi localizati intern. Practic, energia termica aplicata hemoroizilor cu ajutorul unor dispozitive moderne va genera o cicatrice, va sista fluxul de sange catre hemoroizi, iar acestia se vor vindeca. Prin aceasta metoda aplicata cu succes pacientilor in clinica Ok Medical, medicii proctologi pot trata o singura zona, urmand ca interventiile in alte zone afectate de hemoroizi sa se faca la intervale de 10-14 zile. Acest tratament de ultima generatie nu necesita o perioada lunga de recuperare.

O alta metoda recomandata de specialistii proctologi de la Ok Medical este ligatura cu benzi elastice. Asa cum sugereaza si numele terapiei, aceasta presupune aplicarea unor benzi elastice la nivelul hemoroizilor, avand drept scop intreruperea aceluiasi flux sanguin catre zona afectata de hemoroizi. In timpul unei sesiuni de terapie, se pot trata 1-2 hemoroizi, iar in cazul in care exista mai multi, medicii pot reinterveni dupa 4-6 saptamani. Acest tratament care se face la Ok Medical, cea mai moderna clinica de proctologie din Romania, nu necesita perioada de recuperare.

Mai multe detalii despre boala hemoroidala, incluzand cauzele de aparitie ale hemoroizilor, simptomele bolii, diagnostic, metode de tratament si preventie puteti afla urmand aceasta legatura articol publicat pe blogul nostru, autor Dr. Madalina Calita. Detalii legate de hemoroizi pe site-ul –Wikipedia. Video despre cauza principala de aparitie a hemoroizilor pe site-ul YouTube

Leave a Reply

Discutati cu noi pe WhatsApp