Hemoroizi interni vs. hemoroizi externi: diagnostic si tratament

Hemoroizi interni vs. hemoroizi externi: diagnostic si tratament

Lasati jena la o parte si mergeti la proctolog! Iata care este sfatul specialistilor pentru persoanele care se confrunta cu simptome din sfera anala precum sangerarile, disconfortul accentuat in momentul eliminarii materiilor fecale, senzatia de usturime, mancarimile puternice, care pot trada prezenta hemoroizilor.

Hemoroizii reprezinta vene dilatate de la nivelul rectului inferior si anusului, iar printre cauzele aparitiei lor se numara constipatia, sedentarismul, sarcina, obezitatea, stilul de viata dezechilibrat si hidratarea insuficienta. Practic, hemoroizii sunt o problema de sanatate a omului modern care nu mai face miscare, care isi petrece mult timp la birou, care este mult prea stresat si care alege sa manance multe grasimi saturate, in detrimentul legumelor, fructelor si grasimilor sanatoase din peste.

Dieta dezechilibrata, in care predomina consumul excesiv de dulciuri si bauturi cu zahar, este una dintre problemele cu care se confrunta copii, adolescenti si adulti deopotriva. Si astfel, se creeaza terenul perfect pentru bolile care afecteaza tractul digestiv, printre care si hemoroizii. Acestia sunt de doua feluri: interni si externi.

Hemorozii interni

Hemoroizii interni sunt diagnosticati la nivelul rectului inferior si nu sunt vizibili. In plus, nu dau simptome pentru ca in zona respectiva nu exista multe terminatii nervoase. Singurul lucru care tradeaza prezenta lor este sangerarea. De aceea, monitorizarea scaunului ar putea fi un prim pas spre diagnosticarea lor. Apoi, intervine medicul proctolog, cel care va poate spune cat de grava este problema. In functie de stadiul hemoroizilor, medicii pot recomanda schimbarea stilului de viata pentru un tranzit intestinal optim care ar putea ameliora starea de sanatate a pacientilor. In stadii mai avansate, hemoroizii interni pot fi eliminati cu ajutorul terapiilor non invazive. Practic, acestea tintesc suprimarea alimentarii cu sange a venelor dilatate, respectiv a hemoroizilor. Fie ca vorbim despre ligatura cu benzi elastice, fie ca discutam despre fotodermocolagularea in spectru infrarosu, ambele metode aplicate cu succes de specialistii proctologi de la OK Medical, cea mai moderna clinica de proctologie din Romania, reusesc sa intrerupa fluxul de sange catre hemoroizi. Acestia isi reduc treptat dimensiunile si se vindeca. Aceste doua metode neinvazive, aplicate in functie de stadiul bolii, au o perioada redusa de recuperare ceea ce le face metodele perfecte de vindecare pentru oamenii ocupati.

Hemoroizii externi

Hemoroizii externi sunt localizati tot la nivelul anusului, dar pacientii se pot confrunta cu un fenomen extrem de neplacut si anume prolapsul acestor formatiuni venoase dilatate in exterior. De obicei, acesta este insotit de durere, mai ales daca la venele sunt obturate de cheaguri de sange. In cazurile grave, medicii proctologi pot recomanda interventia chirurgicala de indepartare a hemoroizilor. De aceea, sfatul specialistilor este sa veniti la medic cat mai repede pentru ca tratamentele neinvazive sunt de dorit celor chirurgicale, mult mai costisitoare, cu perioada mare de recuperare si risc de recidiva. In plus, consumul optim de fibre din legume si fructe, combinat cu hidratarea cu cel putin 8 pahare de apa pe zi, poate ameliora starea de sanatate a pacientilor cu hemoroizi.

Mai multe detalii despre boala hemoroidala, incluzand cauzele de aparitie ale hemoroizilor, simptomele bolii, diagnostic, metode de tratament si preventie puteti afla urmand aceasta legatura articol publicat pe blogul nostru, autor Dr. Madalina Calita. Detalii legate de hemoroizi pe site-ul –Wikipedia. Video despre cauza principala de aparitie a hemoroizilor pe site-ul YouTube

INTREBARI FRECVENTE

Ce sunt hemoroizii interni?

Hemoroizii interni sunt diagnosticati la nivelul rectului inferior si nu sunt vizibili. In plus, nu dau simptome pentru ca in zona respectiva nu exista multe terminatii nervoase. Singurul lucru care tradeaza prezenta lor este sangerarea.

Ce sunt hemoroizii externi?

Hemoroizii externi sunt localizati tot la nivelul anusului, dar pacientii se pot confrunta cu un fenomen extrem de neplacut si anume prolapsul acestor formatiuni venoase dilatate in exterior. De obicei, acesta este insotit de durere, mai ales daca la venele sunt obturate de cheaguri de sange.

Leave a Reply

Discutati cu noi pe WhatsApp