Proctologie

OK Medical, este cea mai moderna clinica de Proctologie din Romania, echipa de medici avand o experienta de mii de pacienti tratati de afectiunile canalului ano-rectal. In cadrul clinicilor OK Medical din Bucuresti, Galati, Cluj Napoca si Constantahemoroizii se trateaza fara internare si fara interventii chirurgicale.

CE SUNT HEMOROIZII?

Vasele de sange care vascularizeaza canalul anal, se pot dilata din cauza unor factori precum: constipatia, statul pe scaun pe perioade foarte lungi, sarcina, sedentarismul, obezitatea, alimentatia incorecta. Dilatatiile venoase se numesc hemoroizi, sunt situati in zona inferioara a rectului si anusului si sunt de doua feluri, interni si externi.

Hemoroizii interni se afla in interiorul canalului anal si nu ii puteti vedea sau palpa. Hemoroizii interni nu provoaca dureri, pentru ca sunt putine terminatii nervoase la acest nivel dar sangerarea anala poate fi un simptom ca suferiti de hemoroizi interni. Daca observati sange in vasul de toaleta, consultati imediat un medic proctolog, in caz contrar hemoroizii pot iesi in afara anusului, cauzand prolapsul hemoroidal intern. Daca se intampla acest lucru, puteti sa ii simtiti sub forma unor umflaturi in jurul anusului. Prolapsul hemoroidal poate cauza dureri, deoarece anusul prezinta o retea nervoasa bogata.

Hemoroizii externi se afla si ei in interiorul anusului, dar se pot exterioriza si in acest caz sunt durerosi. Hemoroizii externi ies de obicei in afara rectului, in timpul tranzitului intestinal si ii puteti vedea si palpa. In cazul prolapsului hemoroidal extern, se pot forma cheaguri de sange, care provoaca dureri foarte mari, patologia numindu-se tromboza hemoroidala. Daca hemoroizii externi se trombozeaza, ei sangereaza si capata o culoare violet sau albastra.

Va intrebati cum arata hemoroizii? In acest articol de pe blogul nostru gasiti poze cu hemoroizi.

Sangerarea anala si durerea, de la nivelul zonei ano-rectale, trag un semnal de alarma si trebuie investigate imediatinvestigate imediat. La acest nivel pot exista afectiuni care va pot pune viata in pericol, cum ar fi cancerul colorectal. Cauza principala a sangerarilor anale sunt hemoroizii, fiind necesara diagnosticarea rapida de catre un medic proctolog.

CARE SUNT CAUZELE APARITIEI HEMOROIZILOR?

Cauza principala a aparitiei hemoroizilor o reprezinta cresterea presiunii in venele regiunii anoretale. Factorii care determina acest lucru sunt statul prelungit pe scaun, constipatia, ridicarea de greutati mari, sarcina, sedentarismul si varsta.

CARE SUNT METODELE DE TRATAMENT PENTRU HEMOROIZI?

Tratamentul hemoroizilor se face prin tehnici non-invazive, fara schimbari in modul de viata al pacientilor si fara intreruperea activitatilor cotidiene. In urma diagnosticarii acestei afectiuni, tratamentul trebuie sa inceapa imediat. Medicii de la OK Medical, pot diagnostica boala hemoroidala intr-un stadiu incipient de evolutie si o pot vindeca rapid.

Fototermocoagularea in spectru infrarosu este o metoda de tratament al hemoroizilor care este eficienta in primele doua etape de evolutie a bolii hemoroidale. Efectul terapeutic se obtine datorita fluxului de energie termica, care actioneaza asupra vaselor de sange din peretele hemoroizilor, ducand nemijlocit la reducerea debitului sanguin si ulterior la necrozarea masei hemoroidale. Aceasta metoda, putin invaziva, nu are nevoie de o lunga perioada de recuperare.

Ligatura cu benzi elastice (Rubber band ligation) este o metoda de tratament al hemoroizilor minim invaziva, este considerata a fi standardul de aur in tratamentul bolii hemoroidale aflate in etapele doi si trei de evolutie. Banda elastica are rolul de a intrerupe fluxul sanguin catre zona afectata. Acest tratament nu necesita perioada de recuperare.

Mai multe detalii despre boala hemoroidala, incluzand cauzele de aparitie ale hemoroizilor, simptomele bolii, diagnostic, metode de tratament si preventie puteti afla urmand aceasta legatura articol publicat pe blogul nostru, autor Dr. Madalina Calita. Detalii legate de hemoroizi pe site-ul – Wikipedia. Video despre cauza principala de aparitie a hemoroizilor pe site-ul YouTube

tel:(0264) 427 777