Medicina muncii

Medicina muncii

Pentru evaluarea serviciilor care vi se potrivesc și pentru o ofertă completă personalizată din partea OK Medical, completați formularul de mai jos și veți fi contactat de echipa de vânzări servicii medicale corporate în cel mai scurt timp:1. Nivel Bază (include majoritatea funcțiilor)
Include deplasarea medicului la punctul de lucru.
În acest preț de bază, pentru prestarea serviciilor de medicina muncii, este inclusă deplasarea medicului la sediul dvs., consultația medicală și fișa de aptitudini valabilă un an. De atât aveți nevoie dacă e vorba de personal ce nu conduce mașina firmei, nu lucrează la înălțime, nu are funcție de decizie, nu lucrează în învățământ sau nu manipulează alimente neambalate, nu efectueză ture de noapte.
Cele mai întâlnite funcții pentru care se percepe acest preț sunt: lucrător comercial, asistent manager, agent vânzări (fără mașina firmei), muncitor necalificat (la sol), secretară, etc.

2. Personal care conduce mașina firmei sau manipulează utilaje
(motostivuitor, utilaje de construcții, autocamioane)
Include deplasarea medicului la punctul de lucru.
În acest preț pentru prestarea serviciilor de medicina muncii este inclusă deplasarea medicului la sediul dvs., consultația medicală, testarea ECG, testarea glicemiei, testarea acuității vizuale, audiogramă, testarea psihologică și fișa de aptitudini valabilă un an. Cele mai întâlnite funcții pentru care se percepe acest preț sunt: orice angajat care conduce mașina instituției, indiferent de funcția sa, șofer, motostivuitorist, etc.

3. Personal care lucrează la înălțime
Include deplasarea medicului la punctul de lucru.
În acest preț pentru prestarea serviciilor de medicina muncii este inclusă deplasarea medicului la sediul dvs., consultația medicală, testarea ECG, testarea glicemiei, testarea acuității vizuale, audiograma și fișa de aptitudini valabilă un an.
Conform legii, lucrul la înălțime este considerată orice activitate efectuată la mai mult de doi metri deasupra solului și aici sunt incluși de obicei muncitorii în construcții calificați sau necalificați care lucrează pe schele, scări, alpiniști utilitari, etc.

4. Personal industria alimentară
Include deplasarea medicului la punctul de lucru.
În acest preț pentru prestarea serviciilor de medicina muncii este inclusă deplasarea medicului la sediul dvs., consultația medicală, examenul coprobacteriologic și coproparazitologic cu ridicarea probei de la sediul dvs.* ăi fișa de aptitudini valabilă 6 luni.
La aceasta categorie se înscriu toți lucrătorii care manipulează produse alimentare ce nu sunt preambalate, atât cei care le fabrică cât și cei ce le comercializează. Deasemenea personalul din baruri și restaurante se încadrează la personal alimentar.

5. Agenți de securitate
În acest preț pentru prestarea serviciilor de medicina muncii este inclusă deplasarea medicului la sediul dvs., consultația medicală, testarea ECG, testarea glicemiei, testarea acuității vizuale, audiograma și fișa de aptitudini valabilă un an.
În această categorie intră agenții de securitate, paznicii, lucrătorii din schimbul trei, etc.

6. Personalul din saloanele de cosmetică/coafor/frizerii.
În acest preț pentru prestarea serviciilor de medicina muncii este inclusă deplasarea medicului la sediul dvs., consultația medicală, prelevarea de probe biologice la sediul dvs. (pentru minim 4 angajați), efectuarea analizelor de sânge pentru depistarea infecției cu HIV, Hepatita B, Hepatita C și sifilis*.
În această categorie intră orice angajat care ia contact cu clienții prin intermediul unor obiecte tăietoare (coafor, frizerie, manichiură) sau prin natura muncii lor pot provoca clienților răni, iritații, etc.


OK Medical vă oferă servicii specializate de medicina muncii punând preț pe sănătatea și securitatea angajaților dumneavoastră în vederea creșterii eficienței și productivității la locul de muncă.

Serviciile de Medicina Muncii oferite de OK Medical urmăresc stabilirea aptitudinii în muncă pentru personalul angajat, prevenirea îmbolnăvirilor profesionale, menţinerea stării de sănătate a angajaţilor, diagnosticul precoce al afecţiunilor și implicit scăderea absenteismului la locul de muncă.

Medicina muncii

Vă oferim toată gama de servicii medicale de medicina muncii la angajare și controale medicale periodice, analize medicale pentru identificarea factorilor de risc prezenți la locul de muncă. În urma consultului de specialitate și a unor investigații prevăzute de legislația în vigoare pentru fiecare categorie profesională, se va emite Fișa de aptitudine care atestă că o persoană este aptă pentru activitatea desfășurată.

Recoltarea probelor și examenele de specialitate se pot realiza atât în cadrul clinicii noastre cât și la sediul dumneavoastră, conform condițiilor contractuale. Echipa departamentului de medicina muncii va asigura evaluarea optima a angajaților dumneavoastră.

Medicina muncii

Serviciile de Medicina muncii oferă avantaje pentru companie și angajații săi:

  • Creșterea productivității și eficienței muncii
  • Reducerea numărului de zile absente de la serviciu prin prevenția accidentelor profesionale
  • Creșterea eficienței activității desfășurate de client
  • Reducerea stresului ocupațional
  • Îmbunătățirea stării generale de sănătate prin soluțiile oferite în urma controlului medical
  • Dotări și resurse moderne, sediu propriu cu servicii integrate, flotă auto proprie, sisteme de lucru optimizate - tot ce este necesar pentru efectuarea serviciilor la standarde de excelență, cu maximă promptitudine.

În baza legislației actuale (HG 355/2007 privind supravegherea sănătății lucrătorilor), compania sau angajatorul are obligația să efectueze examenul medical la angajare și examenul medical periodic pentru toți angajații cu contract individual de muncă pe perioadă determinată sau nedeterminată. Lipsa fișei de aptitudine atrage nulitatea contractului individual de muncă. Concluziile examenului medical la angajare se consemnează de medicul de medicina muncii în fișa de aptitudine, care se completează în 2 exemplare, unul pentru angajator și unul pentru angajat.


Nota* – în absența analizelor de sânge, nu putem elibera fișa de aptitudini. Costul mare al fișelor se datorează acestor analize. Recoltarea și efectuarea analizelor fiind asigurate de un laborator partener. Laboratorul ne asigură recoltare gratuită la sediul clientului dacă sunt măcar patru recoltări.