Nu neglijați sângerările anale! Mergeți la medic!

Nu neglijați sângerările anale! Mergeți la medic!

Pudoarea exagerată îi împiedică pe mulți români să meargă la medic. De exemplu, există femei care nu ajung cu anii la ginecolog, deși la ora actuală nu concepem să aducem pe lume un copil fără asistența prețioasă și extrem de importantă a medicului.

Apoi, există bărbați pentru care tușeul rectal este ceva de neimaginat, deși cancerul de prostată este frecvent, iar controlul periodic salvează multe vieți prin intervențiile făcute în timp util. La fel de neglijate sunt și sângerările anale pentru că monitorizarea eliminării bolului fecal este privită cu multă repulsie. Așa că simptomele afecțiunilor anale sunt de multe ori trecute cu vederea. Să nu uităm însă că atunci când eram mici, fel de fel de simptome dădeau fiori părinților noștri, iar aceștia nu știau cum să ajungă mai repede la medic.

Ei bine, această atitudine trebuie păstrată ori de câte ori observăm lucruri în neregulă cu corpul nostru. Pentru că tot le-am menționat, sângerările anale sunt printre simptomele tratate de multe persoane cu o neglijență periculoasă. Pot fi semne ale hemoroizilor care sunt asociați cu durerea, usturimea, dar și pierderile mici de sânge în momentul în care sfera anală se irită și se inflamează.

Fie că vorbim despre o dietă săracă în fructe și legume, de o constipație prelungită, o naștere naturală urmată de probleme în zona perineală și anală sau de traumatisme ușoare în timpul unei partide fierbinți de sex, acestea sunt tot atâtea cauze ale sângerărilor anale asociate cu hemoroizii.

Iar tratamentul lor nu trebuie amânat pentru că medicina a evoluat enorm, iar astăzi apelezi la metode minim invazive și mâine, poimâine, poți fi din nou la serviciu, în parc cu nepoții sau la o cafea cu prietenele tinere mămici fără ca să mai simți că ai avut hemoroizi.

Și pentru că terapiile avansate sunt disponibile și în România, medici de la OK Medical, cea mai modernă clinică de proctologie din țară, te așteaptă ca să te scape de hemoroizi și de stresul sângerărilor anale, pe care nu trebuie să înduri la nesfârșit.

Să nu uităm că sângerările anale pot fi și semne ale unor boli mai grave decât hemoroizi – cancerul, de pildă. Nu putem cunoaște diagnosticul precis până ce nu vom ajunge la un consult de specialitate Nu vom afla ce avem și cum putem vindeca afecțiunea din sfaturile prietenilor pățiți, de pe internet sau din discuții în farmacii. Haideți la medic, prețuiți-vă viața!

Mai multe detalii despre boala hemoroidala, incluzand cauzele de aparitie ale hemoroizilor, simptomele bolii, diagnostic, metode de tratament si preventie puteti afla urmand aceasta legatura articol publicat pe blogul nostru, autor Dr. Madalina Calita. Detalii legate de hemoroizi pe site-ul –Wikipedia. Video despre cauza principala de aparitie a hemoroizilor pe site-ul YouTube

Leave a Reply

Discutati cu noi pe WhatsApp