NOU TEST ANTIGEN RAPID PENTRU DEPISTAREA NOULUI CORONAVIRUS (SARS-CoV-2) ÎN CENTRELE DE TESTARE OK MEDICAL SAU LA TINE ACASĂ.

Test antigen rapid

1. KIT BIOCREDIT COVID-19 Antigen este o imuno-analiză cromatografică rapidă pentru detectarea calitativă a antigenului SARS-CoV-2 în nazofaringele uman. Acest test este pentru uzul în diagnosticul profesional in-vitro și este intenționat ca un ajutor pentru diagnosticarea timpurie a infecției cu SARS-CoV-2 la pacienți cu simptome clinice. Acesta furnizează doar un rezultat de test de screening initial și trebuie executate metode de diagnostic mai amănunțite pentru a confirma infecția COVID-19.

Prelucrare – personal medical
Interpretare – personal medical
Rezultat în 15 minute!

la prețul de 100 Lei

2. KIT FREND COVID-19 Antigen este un test imunologic de fluorescenta (FIA) rapid rapidă pentru detectarea calitativă a antigenului SARS-CoV-2 în nazofaringele uman. Acest test este pentru uzul în diagnosticul profesional in-vitro și este intenționat ca un ajutor pentru diagnosticarea timpurie a infecției cu SARS-CoV-2 la pacienți cu simptome clinice. Acesta furnizează doar un rezultat de test de screening initial și trebuie executate metode de diagnostic mai amănunțite pentru a confirma infecția COVID-19.

Prelucrare – personal medical
Interpretare - automată (aparat NanoEnTeK) 
Rezultat în 3 minute!

la prețul de 170 Lei

Testul antigen este cel mai nou tip de testare rapidă care detectează virusul COVID-19. Acest test detectează antigeni, respectiv partea de virus pe care sistemul nostru imunitar o recunoaşte.

Testul este de uz profesional, ceea ce înseamnă că se recomandă ca prelevarea probei și interpretarea rezultatelor să se facă de către personal medical calificat.

Testul antigen poate indica infecţia în faza acută a bolii.


Nu recomandăm folosirea testelor rapide antigen de către persoane neutorizate!

În spaţiul media au apărut recomandări pentru utilizarea individuală a acestor teste.

Menţionăm că aceste proceduri trebuie făcute doar de persoanele care au experienţă în domeniul medical! Atragem atenția că aceste teste nu sunt de autotestare.

Intervalele optime de testare la pacientii infectati cu SARS-CoV-2

* aceste intervale sunt orientative putand sa difere de la pacient la pacient si indica posibilitatile de testare in raport cu concentratia SARS-CoV-2

Metode de testare COVID-19

Test antigen rapid - Metode testare

Clinica OK MEDICAL recomandă ca acest tip de teste să fie efectuate doar de către personal medical calificat, pentru a evita compromiterea rezultatelor.

Pentru a crește accesul populației la diagnostic și de a reduce riscul de răspândire a infecției cu virusul SARS-CoV-2, Ministerul Sănătății încurajează extinderea utilizării acestui tip de testare într-un cadru reglementat, în conformitate cu recomandările organismelor internaționale Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Centrul European de Control Boli Transmisibile (ECDC).

În România, testele rapide antigen sunt folosite în prezent pentru triajul simptomaticilor în unitățile de primiri urgențe și în compartimentele de primiri urgențe, având în vedere necesitatea de a descongestiona cât mai rapid, dar și în siguranță, aceste zone.
Această decizie a fost adoptată conform recomandărilor OMS și ECDC și susținută de Comisia de management clinic si epidemiologic al infectiei COVID a Ministerului Sănătății.

Experți din cadrul Ministerului Sănătății, ai Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale din Romania, Institutul National de Santate Publica împreună cu reprezentanții Colegiului Farmaciștilor lucrează la adaptarea legislației naționale actuale, astfel încât comercializarea și utilizarea testelor rapide antigen să se realizeze doar în condiții corespunzatoare si de catre personal medical calificat. Testarea trebuie realizată în deplină siguranță pentru persoana testată și pentru ca să existe beneficiu pentru sănătatea publică.

Conform recomandărilor ECDC, testele rapide antigen au o capacitate mai redusă de a identifica persoanele bolnave, comparativ cu testarea RT-PCR, și sunt recomandate pentru utilizare numai în anumite condiții și de către profesioniști. În mod particular aceste teste sunt destinate pentru a fi utilizate numai de către profesioniști, ceea ce înseamnă că se recomandă ca prelevarea probei și interpretarea rezultatelor să se facă de către personal medical calificat. Dacă testele rapide nu sunt utilizate de către profesioniști, așa cum producătorul menționează în instrucțiunile de utilizare, rezultatele pot fi compromise, astfel pot aparea rezultate fals negative / fals pozitive, ceea ce reprezintă un risc atât pentru persoana testată cât și pentru populația generală.

Prelucrarea probei în condiții necorespunzătoare poate duce la contaminarea mediului înconjurător.

Dintre produsele existente, Organizația Mondială a Sănătații recomandă utilizarea unor teste rapide de depistare a unor antigeni care îndeplinesc cerințe minime de performanță și anume sensibilitate > 80 % și specificitate > 97 % și care ar trebui să fie utilizate în particular atunci când testele RT-PCR sunt temporar indisponibile sau când sunt grevate de timpi îndelungați între cerere și rezultat.
În plus, testele rapide de depistare a unor antigeni ar trebui efectuate de către operatori instruiți, în conformitate cu instrucțiunile producătorului și în decursul primelor 5 – 7 zile de la debutul simptomelor când valorile încărcăturii virale sunt la nivele maxime.

Pentru a crește accesul populației la diagnostic, Ministerul Sănătății încurajează extinderea utilizării acestui tip de testare, dar într-un cadru reglementat, în conformitate cu recomandările organismelor internaționale OMS și ECDC și în beneficiul superior al persoanelor testate și al populației generale.

Pe parcursul evoluției pandemiei COVID-19, a fost evidențiat un procent din ce în ce mai crescut al cazurilor asimptomatice depistate pozitiv SARS-CoV-2, care însă pot transmite infecția unor contacți apropiați într-un procent mult mai redus decât cazurile simptomatice. În lipsa unui test de tip RT-PCR care reprezintă GOLDEN-STANDARD-ul de evidențiere al infecției cu coronavirus SARS-CoV-2, istoricul de infecție a unor persoane care nu prezintă simptomatologie caracteristică acestui tip de infecție se poate determina prin efectuarea unor TESTE ANTIGEN RAPID pentru depistarea SARS-CoV-2.