Testare La Domiciliu RT-PCR pentru SARS-CoV2 (COVID-19)

Testarea la domiciliu pentru SARS-COV2, parte a proiectului "Relansare responsabilă" realizat de OK Medical, este testarea de tip RT-PCR pe care o poţi face din confortul propriei locuinţe, fără deplasare la spital. Rezultatul este livrat in maximum 24 de ore şi îţi spune cu precizie de 99.9% dacă eşti pozitiv sau negativ pentru COVID19/ SARS-CoV2, bazat pe studii validate de OMS.

Contextul noii pandemii, îmbolnavirile şi spitalizările în lanţ, dar şi măsurile protective de restricţie socială şi profesională au dus în mai puţin de 3 luni comunitatea socio-economică într-un colaps fără precedent.

În contextul actual, revenirea la activitatea zilnică socială şi profesională obişnuita trebuie făcută cu stricta supraveghere a noilor îmbolnaviri, iar singurul mod coerent şi responsabil prin care se poate atinge acest deziderat este prin TESTARE, iar viteza testării este esenţială.

Cea mai precisă formă de testare este Real Time RT-PCR, un gold standard al diagnosticului infecţiei virale cu SARS-CoV2.

Această metodă este aprobată de către MS şi INSP ca fiind singura metodă de laborator de identificare a persoanelor bolnave COVID-19.

Compania sud-coreeană, MiCo BioMed, a dezvoltat un dispozitiv de diagnosticare moleculară extrem de sensibil, numit VERI-Q PCR 316, care poate detecta virusul SARS-CoV2 (COVID-19) într-o oră, iar OK Medical, prin laboratoarele sale, pune la dispoziţie clienţilor/pacienţilor săi această formă de testare.

Grupul ţinta pentru testare (cui se adresează testul):
a. persoane simptomatice.
b. persoane care au intrat în contact cu un bolnav COVID-19 confirmat.
c. populaţia generală (un motiv bun al testării populaţiei generale îl reprezintă un studiu de screening al populaţiei realizat în Islanda în parteneriat cu compania DeCODE, în urma căruia s-a dovedit că 50% dintre cei testaţi pozitiv erau asimptomatici: infectaţi cu SARS-CoV2, fără simptome sau semne de boală, dar capabili să răspândească virusul şi să îi infecteze pe alţii din jurul lor.)

Metoda RT-PCR detectează prezenţa virusului direct în tractul respirator. Concret, RT-PCR îţi spune dacă eşti infectat şi deci dacă poţi transmite virusul / boala mai departe.


Paşi:

1. Comandă telefonică / pe site a testului Real Time RT-PCR la domiciliu / locul de muncă
2. Prelevarea probei de la pacient, la domiciliu / locul de muncă, de către un echipaj specializat; proba este tip exudat farignian (din gâtul pacientului, nu din nas, fiind mult mai uşor de suportat de către pacient și având aceeași acuratețe diagnostică).
3. Transportul probei, în maximă siguranţă, de către echipajul specializat, la laboratoarele OK Medical unde proba este prelucrata RT-PCR.
4. Elaborarea raportului medical, rezultatul însoţit de recomandările echipei OK Medical sunt trimise către pacient în mai putin de 24h.

* În cazuri rare, rezultatul inițial poate fi “neconcludent”. Rezultatul unui test RT-PCR apare sub formă de grafic care trebuie interpretat. Rezultatele neconcludente/artefactate se vor re-testa pe alte aparate RT-PCR cu alte chituri de detecție, ceea ce poate prelungi livrarea unui rezultat cert cu până la 24 de ore (48h în total)
* Rezultatul recoltărilor se primește în 48 de ore.

Pentru mai multe informații ne puteți contacta la email: [email protected]


Cum funcţionează?

Testul nostru Real-Time RT-PCR COVID-19 va diagnostica dacă sunteți infectat sau nu cu SARS-CoV-2, virusul care cauzează boala COVID-19. Pentru fiecare rezultat pozitiv, ca parte a protocolului standard de laborator, efectuăm un al doilea test pe același eșantion cu confirmare. Este un test sensibil și precis pentru a identifica dacă în prezent sunteți infectat. Acest test nu vă va spune dacă ați fost infectat anterior și sunteti imun. - Pentru un astfel de rezultat puteţi comanda un test calitativ serologic de detecţie a anticorpilor IgM şi IgG AICI.

Capacitatea laboratoarelor OK Medical este de până la 500 de teste / zi.

Metoda de testare: Real Time RT-PCR - VERI-Q PCR 316 aprobată de WHO


Acest dispozitiv portabil utilizează filtre optice, fascicule, lentile și oglinzi într-un test de reacție în lanț a polimerazei (rRT-PCR), în care un mic eșantion de ADN este amplificat și studiat în detaliu. Producerea rezultatelor testelor în mai puțin de o oră face din VERI-Q PCR 316 un instrument puternic pentru combaterea răspândirii COVID-19. VERI-Q PCR 316 este utilizat în prezent pe tot globul în țări precum Polonia, Ungaria, Ecuador, Coreea de Sud, Senegal, Japonia, China și Brazilia.


Explicaţii adiţionale, de luat în considerare:

Ambele teste, RT-PCR și Testul Rapid de anticorpi sunt necesare pentru a lupta cu COVID-19. Cu toate acestea, sunt teste foarte diferite cu utilizare distincta și nu trebuie confundate între ele.

Există două moduri principale de testare a infecției pentru COVID-19. Primul este un test foarte sensibil și precis care caută ARN-ul virusului folosind o tehnică numită RT-PCR. Aceasta poate detecta infecțiile actuale și este standardul de aur folosit de guvernele din întreaga lume.

Al doilea tip de testare măsoară raspunsul imunologic sau lipsa acestui raspuns la un virus nou contactat. Anticorpii se dezvoltă de obicei în 1-2 săptămâni de la o nouă infecţie și persista mult mai mult în fluxul sanguin decât virusul însuși, oferind o imagine istorică a infecțiilor din trecut.

LISTA DE PREȚURI

Test RT-PCR pentru COVID-19 (boală provocată de noul Coronavirus)
-
450 Lei
+
Tarif pornire ambulanță
-
550 Lei

*tariful ambulanței va suferi modificări în funcție de județul în care va avea loc recoltarea.
*rezultatul recoltărilor se primește în 48 de ore.

Testul poate fi achitat doar cu plata online.

COMANDĂ TESTUL

cu plata prin card online

Total: 1000 Lei

*Pentru fiecare kit de testare în plus/persoană testată adițional la aceeași adresă se va percepe o taxa suplimentară de 30 Lei (450 Lei testul + 30 Lei recoltarea X numar persoane). Pentru deplăsari în afara județului Ilfov, la taxa de ambulanță de 550 lei se adaugă un supliment pentru transport variabil, în funcție de distanța parcursă din București în județul în care se solicită testarea.

Plata se va efectua prin card online, iar în scurt timp de la efectuarea comenzii un email de confirmare fiind trimis către dumneavoastră.

*dacă în următoarele 24h de la efectuarea comenzii nu primiți email de confirmare, vă rugăm să ne scrieți la adresa [email protected] cu datele folosite la efectuarea comenzii.

Disclaimer:
În cazul unui test pozitiv, laboratorul are obligația legală să anunțe DSP-ul.
În primele 2-3 zile de la infectare, există un risc ca testul să iasă fals negativ.