TEST RAPID ANTIGEN
PAȘAPORT COVID-19

TEST RAPID ANTIGEN GREEN PASS COVID-19

TEST RAPID ANTIGEN GREEN PASS COVID-19
(permite depistarea virusului SARS-CoV-2 prin recoltare nazală și este
EFECTUAT DOAR CU ASISTENțĂ MEDICALĂ DE SPECIALITATE)
Prelucrare – personal medical
Interpretare – personal medical
90 Lei
Primiți rezultatul în română și engleză în 15 minute.

Testul este recunoscut în Comunitatea Europeană, rezultatele se raportează către DSP și sunt afișate în Certificatul Digital al U.E. privind COVID-19.

Testul este valabil pentru călătoriile în Comunitatea Europeană:
Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Țările de Jos, Ungaria.

Testul este de uz profesional, ceea ce înseamnă că se recomandă ca prelevarea probei și interpretarea rezultatelor să se facă de către personal medical calificat.

Testul se efectuează în Centrele de Testare OK Medical sau prin Serviciul de Testare la Domiciliu oferit de OK Medical.

Rezultat in 15 minute

Rezultatele testate dovedite sunt excelente: Sensibilitatea clinică este de 99,2%, specificitatea clinică este de 99,6%.

Nu recomandăm folosirea testelor rapide antigen de către persoane neutorizate!

Menționăm că aceste proceduri trebuie făcute doar de persoanele care au experiență în domeniul medical! Atragem atenția că aceste teste nu sunt de autotestare.

Conform recomandărilor ECDC, testele rapide antigen au o capacitate mai redusă de a identifica persoanele bolnave, comparativ cu testarea RT-PCR, și sunt recomandate pentru utilizare numai în anumite condiții și de către profesioniști. Se recomandă ca prelevarea probei și interpretarea rezultatelor să se facă de către personal medical calificat. Dacă testele rapide nu sunt utilizate de către profesioniști, așa cum producătorul menționează în instrucțiunile de utilizare, rezultatele pot fi compromise, astfel pot aparea rezultate fals negative / fals pozitive, ceea ce reprezintă un risc atât pentru persoana testată cât și pentru populația generală.

Prelucrarea probei în condiții necorespunzătoare poate duce la contaminare mediului înconjurător.

Dintre produsele existente, Organizația Mondială a Sănătații recomandă utilizarea unor teste rapide de depistare a unor antigeni care îndeplinesc cerințe minime de performanță și anume sensibilitate > 80 % și specificitate > 97 % și care ar trebui să fie utilizate în particular atunci când testele RT-PCR sunt temporar indisponibile sau când sunt grevate de timpi îndelungați între cerere și rezultat.
În plus, testele rapide de depistare a unor antigeni ar trebui efectuate de către operatori instruiți, în conformitate cu instrucțiunile producătorului și în decursul primelor 5 – 7 zile de la debutul simptomelor când valorile încărcăturii virale sunt la nivele maxime.

Pentru a crește accesul populației la diagnostic, Ministerul Sănătății încurajează extinderea utilizării acestui tip de testare, dar într-un cadru reglementat, în conformitate cu recomandările organismelor internaționale OMS și ECDC și în beneficiul superior al persoanelor testate și al populației generale.

Pe parcursul evoluției pandemiei COVID-19, a fost evidențiat un procent din ce în ce mai crescut al cazurilor asimptomatice depistate pozitiv SARS-CoV-2, care însă pot transmite infecția unor contacți apropiați într-un procent mult mai redus decât cazurile simptomatice. În lipsa unui test de tip RT-PCR care reprezintă GOLDEN-STANDARD-ul de evidențiere al infecției cu coronavirus SARS-CoV-2, istoricul de infecție a unor persoane care nu prezintă simptomatologie caracteristică acestui tip de infecție se poate determina prin efectuarea unor TESTE ANTIGEN RAPID pentru depistarea SARS-CoV-2.