TEST RAPID ANTIGEN DIN SPUTĂ
(SALIVA ADUNATĂ DE LA NIVELUL ORO-FARINGIAN) EFECTUAT CU ASISTENȚĂ MEDICALĂ DE SPECIALITATE

TEST RAPID ANTIGEN DIN SPUTĂ
(saliva adunată de la nivelul oro-faringian)
EFECTUAT CU ASISTENȚĂ MEDICALĂ DE SPECIALITATE
In conformitate cu metodologia INSP in vigoare, testul rapid Antigen din sputa (saliva) are o valoare legala doar daca este confirmat printr-o metoda de testare de tip RT-PCR sau test rapid antigen care detecteaza antigenul SARS-COV-2 din exudatul nasofaringian.
75 Lei

Testul este de uz profesional, ceea ce înseamnă că se recomandă ca prelevarea probei și interpretarea rezultatelor să se facă de către personal medico-sanitar calificat.

Rezultat in 5 minute

Acest test permite depistarea virusului SARS CoV-2 din saliva de la nivelul cavității bucale.
Testul Rapid Antigen Saliva este efectuat din PROBĂ de SALIVĂ și vine în ajutorul pacienților noștri pentru depistarea sigură și rapidă a virusului SARS CoV-2 fără a provoca niciun disconfort în timpul recoltării.

Saliva s-a dovedit a fi un specimen clinic valoros pentru detectarea SARS CoV-2. Utilizarea probelor de salivă este o alternativă bună, convenabilă și mai rapidă la testele moleculare convenționale pe bază de tampon nazofaringian. Aceste rezultate pot permite o utilizare mai largă a testelor moleculare pentru gestionarea pandemiei COVID-19.

La fel ca testele clasice care utilizează tampoane nazofaringiene și alte tipuri de tampoane nazale, aceste teste de salivă se bazează pe tehnologia PCR, care amplifică cantități mici de material genetic viral pentru a facilita detectarea virusului SARS CoV-2.

Este o metodă inovatoare de eșantionare non-invazivă și fără durere pentru testarea rapidă antigen pentru detectarea SARS CoV-2.

Folosind această metodă, o probă de salivă poate fi colectată cu ușurință fără durere și fără a fi nevoie de un exsudat nazal/faringian. Prelevarea probei de salivă elimină durerea și disconfortul pacienților față de testarea clasică nazofaringiană.

Deși este disponibilă pentru toți pacienții, noua metodă este potrivită în special copiilor cărora le este adesea frică de prelevarea de tampoane convenționale de recoltă.

Rezultatele testelor din saliva sunt la fel de fiabile ca și rezultatele pentru eșantionarea convențională a tamponului nazofaringian.

Produsul a fost dezvoltat prin metode elaborate și a fost aprobat de autoritățile competente.

Rezultatele testate dovedite sunt excelente:
Sensibilitatea clinică este de 99.68%, specificitatea clinică este de 100%.


Inclus în Kit găsiți:

1 casetă de testare și 1 pungă de agent deshidratant
1 set colector de salivă
(include 1 pâlnie de salivă și 1 tub de colectare care conține 1 ml de soluție dilutivă)
1 picurător.


EFECTUAREA TESTULUI

Efectuarea Testului rapid antigen din saliva

Se deschide capacul recipientului cu soluție dilutivă.

Efectuarea Testului rapid antigen din saliva

Se înfiletează pâlnia în recipientul cu soluție dilutivă pentru recoltarea ușoară a salivei. După recoltare, se scoate pâlnia și se înfiletează capacul.

Efectuarea Testului rapid antigen din saliva

Se agită ușor recipientul pentru ca saliva recoltată să se amestece cu soluția dilutivă.

Efectuarea Testului rapid antigen din saliva

Cu ajutorul pipetei se pun 2-3 picături pe caseta de test în fanta de recoltare.

Efectuarea Testului rapid antigen din saliva

Citiți rezultatul după minimum 5 minute.

Precauțiuni specifice înainte de recoltarea probei de salivă
ATENȚIE: În cazul în care transportul produsului s-a făcut la o temperatură mai mare sau mai mică decât intervalul recomandat, testul se va utiliza după ce a fost păstrat la temperatura camerei cel puțin 12 ore.
Este INTERZIS consumul de: alimente și gumă de mestecat, fumatul, spălatul pe dinți sau folosirea apei de gură pentru cel puțin 60 de minute înaintea recoltării probei de salivă.

INTERPRETAREA REZULTATULUIInterpretarea Testului rapid antigen din saliva

Kiturile de testare sunt cele mai precise de pe piață și ușor de utilizat, iar rezultatele pot fi observate cu ochiul liber în aproximativ 5-10 minute.
Conține particule de aur coloidal hipersenzitiv.

Rezultat in 5 minute
Test rapid antigen din saliva

Intervalele optime de testare la pacientii infectati cu SARS-CoV-2

* aceste intervale sunt orientative putand sa difere de la pacient la pacient si indica posibilitatile de testare in raport cu concentratia SARS-CoV-2