TEST RT-PCR PLUS
COVID-19

TESTARE RT-PCR PLUS

NOU! Test RT-PCR PLUS pentru depistarea diferențiată a virusului COVID-19
și INFLUENZA A/B (Virusul Gripal A/B)
380 Lei


Acest test permite depistarea și diferențierea concomitenta a virusului Covid-19 (SARS-CoV-2) și a virusului
Influenza A/B (Virusul gripal A/B).

Simptomatologiile pentru SARS-CoV-2 și pentru virusurile gripale Influenza A/B fiind apropiate, Testul RT-PCR PLUS vine în ajutorul pacienților noștri pentru a afla un diagnostic sigur și rapid. Probele sunt recoltate de la nivel nazofaringian. Recoltarea se poate face în toate centrele de recoltare OK Medical și costa 380 lei. Rezultatele se livreaza în maximum 48 de ore din ziua recoltarii!


Intervalele optime de testare la pacientii infectati cu SARS-CoV-2

* aceste intervale sunt orientative putand sa difere de la pacient la pacient si indica posibilitatile de testare in raport cu concentratia SARS-CoV-2

Tot procesul
de testare durează 5 minute!

1.

La Recepție un coleg îți face fișa de înregistrare și consimțământul informat pentru recoltare. Pe tot acest proces vei fi instruit să urmezi pași simpli pentru a reduce la 0 contactul direct între tine și personalul Centrului de testare: vei primi un pix cadou cu care vei semna consimțământul, vei plăti cu cardul și vei tasta pinul pe un POS cu folie de unică folosință.

2.

La pasul doi, adică în zona de recoltare, un cadru medical echipat conform protocolului Covid-19 îți va preleva probe biologice de tip exsudat faringian și exsudat nazal din ambele nări; exsudatul nazal se face pentru depistarea pacientilor asimptomatici dar purtatori ai virusului SARS-CoV-2. (Virusul SARS-CoV-2 este un virus aerogen și el se cantonează la nivelul nasului, urmând să se multiplice în timpul 2 la nivel faringian. Astfel putem garanta cea mai mare sensibilitate a depistării, indiferent dacă pacientul este la începutul sau la sfârșitul bolii.


3.

În maximum 48 de ore*

vei primi un rezultat oficial de laborator, parafat de un medic.

* În cazuri rare, rezultatul inițial poate fi “neconcludent”. Rezultatul unui test RT-PCR apare sub formă de grafic care trebuie interpretat. Rezultatele neconcludente/artefactate se vor re-testa pe alte aparate RT-PCR cu alte kituri de detecție, ceea ce poate prelungi livrarea unui rezultat cert cu până la 24 de ore.

* Din cauze externe, rezultatul poate fi intarziat cu pana la 24 de ore.

Rețeaua de Centre în sistem Drive-Thru și Walk-In OK Medical este o rețea de puncte de RECOLTARE, analiza probelor fiind efectuată de către laboratoarele autorizate de Ministerul Sănătății și care se regăsesc în lista oficială ce poate fi accesată aici: ms.ro/centre-testare

Toate buletinele de analize emise de către laboratoarele partenere OK Medical sunt recunoscute internațional, inclusiv la TOATE punctele de trecere a frontierei din lume, în cazul testelor RT-PCR SARS-CoV-2.

Pentru mai multe informații ne puteți contacta la email: [email protected]