Toamna, sezonul ideal pentru tratarea varicelor

Toamna, sezonul ideal pentru tratarea varicelor

Aceste interventii medicale  primesc unda verde din partea specialistilor indiferent de sezon. Tratamentul varicelor face parte din aceasta categorie.

Varicele nu apar peste noapte si nici nu prezinta simptome de debut care sa ne ingrijoreze peste masura. Senzatia de „picioare grele”, umflaturile, durerea si mancarimile in jurul venei afectate sunt semnale ca circulatia venoasa este deficitara. Iar de vina pentru aceste neplaceri sunt statul in picioare un timp indelungat, sarcina, kilogramele in plus, lipsa de miscare si, mai ales, mostenirea genetica.

Soarele arzator al verii produce vasodilatatie si accelereaza dilatatia varicelor, un factor care accentueaza dilatatiile venoase si poate declansa procese inflamatorii (flebite), caracterizate prin dureri resimtite la nivelul membrelor inferioare. Din acest motiv, medicii recomanda tratarea bolii varicoase in acele luni din an cand temperaturile nu sunt nici prea ridicate, nici prea scazute, iar toamna este un astfel de moment propice. De asemenea, tratarea varicelor in aceasta perioada o sa va lase timp suficient de recuperare pana la viitorul sezon estival, astfel incat picioarele dumneavoastra sa fie intr-o forma excelenta. Nu amanati vizita la medic! Lasate netratate, varicele pot duce la complicatii precum tromboflebita, ulcere de gamba sau rupturi ale varicelor cu hemoragie.

Tratament varice

Multe persoane se tem ca tratamentul presupune interventii chirurgicale majore, spitalizare indelungata si recuperare greoaie. In cadrul clinicilor OK Medical, solutiile sunt personalizate in functie de stadiul de dezvoltare al varicelor. Astfel, cu ajutorul ecografului Doppler color Samsung SonoAce R7 3D/4D se vizualizeaza cu precizie venele superficiale si profunde, directia fluxurilor de sange, precum si valvele afectate. Aceasta investigatie nu este dureroasa si nu prezinta risc de iradiere, prin urmare poate fi efectuata ori de cate ori este nevoie.

Pe baza rezultatelor obtinute, medicii pot recomanda o tehnica extrem de eficienta contra varicelor, respectiv scleroterapia sub ghidaj ecografic. Aceasta este o metoda minim invaziva care consta in injectarea cu o substanta medicamentoasa a varicelor.

In functie de dimensiunea varicelor se recomanda una sau mai multe sedinte de scleroterapie, iar disparitia completa a vaselor de sange afectate necesita mai multe luni, aspect ce tine si de capacitatea de refacere a fiecarui pacient, dar si de respectarea cu sfintenie a indicatiilor medicilor. Printre acestea din urma se numara purtarea ciorapilor medicinali de compresie, recomandati doar de medicul flebolog, mersul pe jos si evitarea tocurilor inalte.

Leave a Reply

Discutati cu noi pe WhatsApp