Varice: nu le neglija daca vrei picioare frumoase!

Varice: nu le neglija daca vrei picioare frumoase!

E vara, momentul perfect sa porti haine lejere, sa te simti excelent datorita soarelui si sa profiti la maximum de perioada de vacanta. Si totusi, acum mai mult ca niciodata, tinutele lejere, cu pantaloni scurti si rochii vaporoase, iti pot aduce aminte ca te confrunti cu o problema de sanatate extrem de inestetica: varicele.

Acestea sunt dilatari ale venelor superficiale, vizibile la nivelul pielii, care se produc din cauza sangelului care stagneaza. Practic, de vina sunt valvele defecte de la nivelul vaselor de sange, care nu mai permit o circulatie venoasa normala. Si astfel, apar acele dilatari albastrui care nu trebuie trecute cu vederea.

Daca faci o analiza a bolilor din familie, e posibil sa descoperi ca o bunica sau o matusa aveau varice. Asta pentru ca varicele sunt de multe ori mostenite genetic. Este adevarat ca apar mai mult la femei decat la barbati si ca sunt favorizate de statul in picioare ore in sir in cazul anumitor meserii. In plus, obezitatea si sedentarismul contribuie semnificativ la deteriorarea calitatii circulatiei de la nivelul membrelor inferioare. Si o sarcina poate crea conditiile perfecte pentru formarea varicelor.

Daca in cazul anumitor afectiuni, simptomele nu sunt prezente, in cazul varicelor sunt evidente si sunt agravate de caldura: este vorba despre umflarea picioarelor, senzatia neplacuta de “picior greu”, dureri, crampe, decolorari ale pielii, dar si de probleme mai grave precum ulcerul varicos.

Orice simptom de acest fel trebuie sa va aduca la medicul flebolog. Specialistii de la clinica OK Medical va vor recomanda investigatii si terapii de top, in functie de gravitatea situatiei. Vizualizarea traiectelor venoase se face cu ajutorul ecografului Doppler color Samsung SonoAce R7 3D/4D.

In functie ce ceea ce constata, specialistii flebologi de la clinica OK Medical v-ar putea recomanda scleroterapia sub ghidaj ecografic. Varicele nu trebuie neglijate pentru ca in timp, pot duce la ulcere de gamba, ruptura varicelor cu hemoragie si tromboflebita.

Leave a Reply

Discutati cu noi pe WhatsApp