Varice

Rate this post

Tratamentul venelor varicoase și dați clic aici capilarelor dilatate ale picioarelorSingura terapie rezolutivă: „Capcana”Fleboterapia ambulatorie regenerativă tridimensionalăTRAP este o metodă definitivă și permanentă de tratare a ectaziei (dilatațiilor) vaselor venoase ale membrelor inferioare.

Este un „leac” al bolii varicoase, nu un paliativ, care întărește peretele venelor, micșorează volumul, restabilește funcția valvulară pentru tratamentul tuturor vaselor vizibile: varice, venule și telangiectazii capilare, fără intervenție chirurgicală, laser. sau scleroterapia.variceSubiecte indexate acoperite

RĂSPÂNDIRE ȘI CAUZE ALE VARICELOR

 • RĂSPÂNDIRE ȘI CAUZE ALE VARICELOR
 • TRATAMENT PENTRU ELIMINAREA VARICELOR PERMANENT
 • REZULTATELE TRATAMENTULUI
 • CAPCANA: COMPARAȚIE CU TERAPIILE OBSERVATE ALE VARICELOR
 • RĂSPUNSURI LA UNOR ÎNTREBĂRI PUBLICE DESPRE T.R.A.P.

Varicele și capilarele dilatate ale membrelor inferioare sunt afecțiuni foarte frecvente, prezente la peste 50% din populația adultă vestică, afectând ambele sexe, cu o prevalență clară a femelelor.

În cele mai multe cazuri, această boală răspândită se datorează unei slăbiciuni congenitale a pereților vasculari, exacerbată de vârstă și de alți factori precum hormoni, postură și stilul de viață.

Această slăbiciune congenitală sau „meiopragie” a pereților venoși presupune dilatarea venelor perforante, care sunt vasele venoase foarte importante care leagă circulația venoasă superficială de cea profundă, urmată de incontinență valvulară, hipertensiune hemodinamică, dilatarea circulației de suprafață. și creșterea ulterioară a forței hidrostatice (vezi figura )

 • Dilatarea vaselor vizibile reprezintă așadar „vârful aisbergului”, partea vizibilă a unui proces care afectează de fapt întreaga circulație venoasă, superficială și perforantă.
  vene: hipertensiune hemodinamică
 • În figura din stânga, debutul hipertensiunii hemodinamice; in figura din dreapta cresterea presiunii hidrostatice (presiunea hidrostatica x diametrul intern al venei x 1cm)

TRATAMENT PENTRU ELIMINAREA VARICELOR PERMANENT

Având în vedere aceste premise, este de înțeles de ce tratamentul nu presupune pur și simplu tratarea capilarelor și varicelor vizibile cu ochiul liber, ci tratarea cercului superficial și perforant în ansamblu, inclusiv a vaselor nevizibile. În acest sens, se folosește un trans-iluminator.

Trans-iluminator

TRAP propune tratarea sistemului ca întreg (tratament tridimensional), folosind o soluție de salicilat de sodiu 3% într-un vehicul hidrogliceric, mult mai ușor decât sclerozanții clasici. În acest fel, evitând ocluzia completă a vasului „de intrare”, soluția se difuzează și în vasele perforante ajungând în cercul profund și se pot injecta cantități mai mari (de la 48 la 70 ml soluție regeneratoare pe ședință).

Trans-iluminatorEfectul contactului dintre peretele vaselor și soluție va fi cel al unei contracție a diametrului vaselor și al unei îngroșări a peretelui, însă cu conservarea fibrelor elastice, cu restabilirea funcționalității valvei în interiorul perforatoarelor.

 1. si deci abolirea refluxului din circulatia profunda spre cea superficiala datorita hipertensiunii venoase hemodinamice care duce la dilatarea venelor superficiale cu petele consecutive (vezi fotografiile preparatelor histologice, inainte si dupa tratamentul TRAP).
 2. (Stânga) Secțiune histologică a pielii (fixată în formalină tamponată 10%, încorporată în parafină și procesată în mod obișnuit; colorare Weigert; mărire 20X). venulă de calibru mediu-mare.

Secțiune histologică a pielii.

Structura acestui tip de venule se caracterizează prin fibre elastice rare – neorganizate într-o lamină elastică adevărată, continuă – în contextul țesutului conjunctiv fibros al peretelui.

Vaza (vizibilă „in vivo” ca flebectazie) are un lumen excentric mare. Peretele prezintă grosime neuniformă și straturi dezorganizate la diferite locuri și este pătruns de un infiltrat inflamator format în principal din celule limfoide și monocite. Mucoasa endotelială este lipsită de continuitate.

Este vizibilă o microvacuolizare subendotelială.(Dreapta)

Același pacient, în aceeași zonă și o venă de dimensiuni egale, observat după tratament cu salicilat de sodiu 6% în soluție hidroglicerică tamponată. Pata Weigert; mărire 20 X. Peretele este de grosime regulată. Stratul endotelial interior este continuu.

Peretele nu prezintă infiltrate inflamatorii. Tratamentul cu salicilat de sodiu într-un vehicul hidrogliceric tamponat alcalin a restabilit grosimea uniformă a peretelui, a redus calibrul lumenului și a consolidat structura conjunctivă a peretelui vasului.

Am rezumat aceste efecte cu termenul „regenerare

Am rezumat aceste efecte cu termenul „regenerareEste planificat tratamentul sistematic al întregului membru inferior, începând de la partea medială a membrului, urmată de cea laterală și în final de cea posterioară. Începem cu membrul cu boala cea mai evidentă și tratăm întregul membru înainte de a trece la celălalt.

 • Limitarea tratamentului terapeutic exclusiv acolo unde sunt vene vizibile nu corectează modificările hemodinamice ale circulației și predispune inevitabil la recidive.
 • Spre deosebire de scleroterapia clasică, cu T.R.A.P. vazele nu se inchid, dar calibrul lor este redus, facandu-le mai puternice si mai functionale.
 • După ședință se aplică un bandaj care se păstrează 2-3 zile, după care este necesar să se poarte ciorapi elastic terapeutic pe toată durata terapiei.

Tratamentul se efectuează în regim ambulatoriu, nu este dureros, nu necesită anestezie și permite pacientului să reia imediat activitățile sociale și de muncă normale.Durata unei sesiuni este de aproximativ 30 de minuteNumărul de ședințe necesare variază de la 3 la 7 pe membru, în funcție de condițiile de start.