Videocapsula

Videocapsula

Capsula endoscopica denumita si videocapsula este un sistem modern de explorare a interiorului tubului digestiv. Sistemul are una sau doua camera video, o sursa performanta de lumina, o antena pentru transmiterea datelor catre echipamentul digital de stocare a imaginilor si baterii care ii asigura o functionare continua, de pana la 8 ore.

Dupa ce a fost inghitita, capsula endoscopica trece prin esofag, apoi in stomac iar dupa circa o jumatate de ora trece in duoden, apoi prin intregul intestin subtire si gros in aproximativ 4 ore si jumatate, fiind apoi eliminata prin scaun.

Marele avantaj al videocapsulei este acuratetea de diagosticare, fiind superioara altor metode de investigare, este minim invaziva, neiradianta si complet nedureroasa. Usurinta tehnicii este un alt avantaj important, comparativ cu metodele endoscopice uzuale. Investigatia este absolut sigura si eficienta, si foarte important, dintre toate explorarile digestive, este cea mai agreabila, tolerata si acceptata de catre pacient. Este procedura de diagnostic ideala pentru pacientii care sufera de anemie oculta, boala Crohn, boala celiaca refractara, unele forme de polipoza intestinala, suspiciunea de tumori ale intestinului subtire sau la pacientii la care se impune confirmarea unor leziuni descoperite prin alte metode imagistice (bariu, CT, RMN).

Videocapsula este utilizata cu succes in screening-ul cancerului de colon, dar poate diagnostica toata gama de patologie colonica, inclusiv polipi, diverticuli, leziuni angiodisplazice, boli inflamatorii intestinale, etc. Prin diagnosticarea cu videocapsula endoscopica, se evita investigatii numeroase, costisitoare, neplacute si se castiga timp pretios prin posibilitatea instituirii unui tratament imediat, salvator de viata.

CUM VA PREGATITI PENTRU INVESTIGATIA CU CAPSULA ENDOSCOPICA?

Inainte de efectuarea unei investigatii cu videocapsula se impun restrictii alimentare, se vor lua laxative cu administrare orala fiind necesara curatarea intestinului, in scopul vizualizarii clare a acestuia.

INTREBARI FRECVENTE

Capsula endoscopica denumita si videocapsula este un sistem modern de explorare a interiorului tubului digestiv.
Inainte de efectuarea unei investigatii cu videocapsula se impun restrictii alimentare, se vor lua laxative cu administrare orala fiind necesara curatarea intestinului, in scopul vizualizarii clare a acestuia.

Discutati cu noi pe WhatsApp