Nu de hemoroizi cu creme si produse naturiste iata in ce consta tratamentul corect

Rate this post

Pentru tratarea corectă a DETALII hemoroizilor, trebuie să ținem mereu cont de faptul că prevenirea este cea mai bună armă. Hemoroizii pot fi de fapt declanșați de comportamente nesănătoase și stiluri de viață greșite. Constipatia netratata, stresul, fumatul si alimentatia incorecta sunt cauzele asupra carora putem actiona pentru a incerca sa limitam aparitia hemoroizilor.

Dacă problema este deja prezentă, putem încerca totuși să o oprim prin produse de origine naturală. Ele pot reprezenta un ajutor valabil în acele cazuri în care nu este necesar să se ia medicamente și ajută la amânarea intervenției chiar și cu mult.

Remedii naturiste pentru hemoroizi

Ceea ce nu trebuie niciodată să trecem cu vederea, pe lângă o alimentație sănătoasă, reducerea stresului și a comportamentelor greșite, precum fumatul, este menținerea unui tranzit intestinal corect, evitând căderea în timp în perioade de constipație severă.
Remedii naturale pentru motilitatea intestinală adecvatăRemedii naturale pentru suplimente pentru hemoroizi

  • Remedii naturiste pentru hemoroiziDacă alimentația singură nu este suficientă pentru a evita constipația, pot fi folosite remedii naturale pentru a promova motilitatea intestinală. Pe piață există tot felul, care se pot adapta fiecărei nevoi specifice.
  • Cu toate acestea, laxativele puternice, precum uleiul de ricin, ar trebui evitate, deoarece ar exista riscul unei iritații excesive a pereților intestinali, ceea ce nu ar face decât să înrăutățească situația.

Psyllium este foarte eficient, caracterizat prin numeroase efecte benefice. Învelișul mucilaginos al semințelor acestei plante, în contact cu apa, crește de până la 25 de ori volumul acesteia. În acest fel, atrage lichide în lumenul intestinal, stimulându-i motilitatea. Scaunele vor fi mai moi și va fi mult mai ușor de evacuat.

  1. Semințele de psyllium sunt un remediu natural excelent pentru hemoroizi. De asemenea, au proprietăți prebiotice care ajută la întărirea sistemului imunitar.
  2. Acest remediu nu este valabil doar în prezența constipației, ci și a diareei, deoarece este capabil să absoarbă lichidele în exces. De aceea este un supliment foarte util in caz de hemoroizi si fisuri anale: regularitatea intestinala amelioreaza foarte mult disconfortul cauzat de hemoroizi.

Pe piata exista si alte tipuri de suplimente pe baza de fibre vegetale sau probiotice, utile pentru regularizarea tranzitului intestinal. Sfatul este să vă adresați medicului dumneavoastră care, cunoscându-vă caracteristicile personale, va ști să vă recomande pe cel mai bun.

Hemoroizi remedii naturiste: găsim ajutor în natură

În ceea ce privește tratamentul hemoroizilor atunci când aceștia sunt deja prezenți, remediile naturiste ne pot veni în ajutor, mai ales dacă disconfortul este minor și nu necesită administrarea de medicamente.

Până în prezent, medicamentele pentru hemoroizi nu sunt capabile să rezolve definitiv problema, ci doar să calmeze simptomele, oferind pacientului ameliorarea disconfortului asociat cu această patologie.

  1. Deși multor oameni le este frică să se gândească la operație, aceasta este singura modalitate cu adevărat eficientă de a combate problema hemoroizilor.
  2. Tehnicile moderne, precum crioterapia selectivă, nu au contraindicații, nu necesită pregătire și au timpi de recuperare foarte scurti, atât de mult încât este posibilă revenirea la activitățile normale chiar în ziua operației.

Înainte de a te decide să recurgi la acest tratament, este încă posibil să folosești remedii naturiste pentru hemoroizi, care oferă o ușurare imediată și ajută la încetinirea dezvoltării acestuia.

Preferi cremele pentru hemoroizi sau suplimentele orale?

Au fost formulate pentru a fi aplicate local diverse creme si lotiuni care combina efectul antiinflamator si calmant cu cel de calmare a durerii, cu ajutorul carora este posibila ameliorarea rapida a simptomelor hemoroizilor.

Preferi cremele pentru hemoroizi sau suplimentele oraleEste posibil și consumul oral de extracte și preparate. In acest caz actiunea lor nu este specifica asupra hemoroizilor, ci merge sa intervina asupra circulatiei sanguine, favorizand in consecinta circulatia sangelui in tractul venos supus hemoroizilor, care vor avea astfel tendinta de a se dezumfla.

Este cazul viței de vie roșie, unul dintre cele mai puternice remedii pentru bunăstarea venelor noastre. Are acțiuni astringente, vasoprotectoare și antispastice. De fapt, este utilizat pe scară largă în tratamentul varicelor, flebitei și diferitelor tulburări legate de sistemul circulator.

Alte preparate împotriva hemoroizilor sunt:

Castanul de cal – are proprietăți vasoconstrictoare și protejează pereții venelor de slăbire;
Chiparos: îmbunătățește foarte mult circulația sângelui datorită prezenței flavonoidelor și polifenolilor;

Helichrysum: în remediile naturiste pentru hemoroizi găsim adesea ca ingredient elichrysum, care are proprietăți calmante și analgezice, și favorizează fluxul sanguin corect prin reducerea edemului;

Hamamelis: proprietatile vasoprotectoare ale acestei plante o fac capabila sa actioneze impotriva afectiunilor venoase, rezultand un aliat valabil impotriva hemoroizilor;
Aloe Vera: Aloe este cu siguranță cel mai cunoscut ingredient activ, datorită varietății mari de întrebuințări pe care o poate face.

În timp ce găsim în farmacii tot felul de produse pe bază de aloe, atât pentru aplicare locală, cât și sistemică, se poate folosi și frunza proaspătă. Prin tăierea frunzei se poate colecta gelul intern care, masat pe zona afectată, va oferi imediat o ușurare chiar și intensă hemoroizilor.