Test rapid coronavirus

Rate this post

„Este absolut posibil ca picăturile Acasă de salivă, care cad pe unele suprafețe din mediile noastre familiale, mai degrabă decât pe cele de muncă – a declarat președintele.

Consiliului Superior de Sănătate, Franco Locatelli, în cadrul conferinței de presă din 17 martie, la Protecția Civilă, se citește într-o notă a Ministerului Sănătății – pentru o perioadă pot avea celule care adăpostesc virusul în interiorul lor.

Prin urmare

  1. Acesta este motivul pentru care am recomandat clar în decalogul Ministerului Sănătății  importanța spălării frecvente a mâinilor și a folosirii soluțiilor de curățare adecvate pentru a elimina acest posibil. sursă de infecție”.
  2. Neaducerea hainelor sau încălțămintei folosite afară în casă este în schimb considerată de profesorul Locatelli o „poziție extremă”, ceea ce nu este recomandat în prezent.

Prin urmareSARS-CoV-2 supraviețuiește și în afara corpului și se comportă din acest punct de vedere exact ca „predecesorul” său, SARS-CoV-1 care în 2002-2003 a infectat 8.000 de oameni în China și a fost eradicat (nu a fost înregistrat niciun caz nou după 2004) datorită unui efort major de urmărire a contactelor și măsurilor de izolare socială.

Totuși, potrivit experților, SARS-CoV-2 este mult mai insidios și generează un număr mai mare de infecții deoarece persoanele infectate răspândesc virusul fără să-și dea seama (în majoritatea cazurilor infecția decurge asimptomatic sau ca și cum ar fi o „răceală” obișnuită. ) sau răspândiți-le deja înainte de apariția simptomelor, adică în perioada de incubație.

Coronavirus: manual, cum funcționează și cum să îl prevenim

  • De la spălarea mâinilor la utilizarea dezinfectanților până la izolare
  • 22 februarie 2020, ora 10:39
  • Redacția ANSA
  • Coronavirus, manualul – REPRODUCERE REZERVATĂ

Coronavirus: manual, cum funcționează și cum să îl prevenimCoronavirus, manualul – REPRODUCERE REZERVATĂNoul coronavirus (Sars-CoV-2) responsabil de epidemia de infecție pulmonară din China a fost izolat pe 7 ianuarie: „acțiunea” sa de contagiune are loc în mare parte prin contactul apropiat cu o persoană infectată, dar unele măsuri pot ajuta la prevenirea transmiterii acestuia.

Iată un manual cu sfatul Institutului Național de Boli Infecțioase Spallanzani, al Ministerului Sănătății și al Institutului Superior de Sănătate.Sponsorizat de

Covid-19 este numele dat bolii cauzate de noul virus

CONTAGIONAREA: a fost cauzată de transmiterea virusului de la animal la om, nu întâmplător epicentrul epidemiei este o piață din orașul chinez Wuhan unde s-au vândut și animale sălbatice vii. A fost demonstrată și transmiterea de la om la om a virusului, inclusiv în afara Chinei.

CUM SA VA PROTEJAȚI: Sars-CoV-2, ca și alte coronavirusuri, se transmite prin picături din respirația persoanei infectate, care se pot transmite prin tuse sau strănut, sau prin contact personal direct, sau prin atingerea gurii, nasului sau ochilor. cu mâinile contaminate. Din acest motiv, este important să evitați contactul strâns cu persoanele care au febră, tuse sau alte simptome respiratorii.

  • Covid-19 este numele dat bolii cauzate de noul virus.Practic, este indicat să păstrați o distanță de cel puțin un metru față de persoanele care tușesc, strănută sau au febră și să vă spălați frecvent mâinile cu săpun sau cu o soluție alcoolică.
  • Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți și nu luați medicamente antivirale sau antibiotice decât dacă sunt prescrise de medicul dumneavoastră.

De asemenea, este indicat să curățați suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool și să folosiți masca doar dacă bănuiți că sunteți bolnav sau ajutați persoane bolnave. Produsele fabricate în China și coletele primite din China nu sunt periculoase.

Numărul gratuit 1500 al Ministerului Sănătății trebuie contactat dacă aveți febră sau tuse și v-ați întors din China pentru mai puțin de 14 zile. Animalele de companie nu răspândesc noul coronavirus. MORTALITATE: acest virus poate provoca simptome ușoare, asemănătoare gripei, dar și boli grave. În acest moment, rata globală a mortalității ar fi în jur de 2,3%.

 CE TREBUIE FĂCUT DACĂ CREDEȚI CU VIRUS

Pentru a exista un caz suspect de coronavirus, pacientul trebuie să prezinte simptome de tuse și/sau durere în gât și/sau dificultăți de respirație;

  1. și în plus, în cele 14 zile premergătoare apariției simptomelor, trebuie să fi efectuat cel puțin una dintre următoarele activități: să fi avut contact strâns cu un caz confirmat sau probabil de COVID-19;
  2. au călătorit în zone unde există transmitere a virusului; au vizitat sau au lucrat în instituții de asistență medicală în care pacienții cu COVID-19 erau tratați.

Daca un pacient se incadreaza in aceste conditii, acesta trebuie: sa contacteze numarul de telefon gratuit al Ministerului Sanatatii 1500; purtați o mască chirurgicală dacă intrați în contact cu alte persoane; folosiți batiste de unică folosință și spălați-vă mâinile în mod regulat.

SIMPTOME ALE COVID-19 SI CUM SE TRATA: simptomele sunt respiratorii: febra, tuse, raceala, dureri in gat, oboseala pulmonara. Momentan nu există terapii specifice: boala este tratată ca cazuri de gripă. În cazurile severe, pacienților li se oferă suport respirator mecanic.