Testare rt pcr covid 19

Rate this post

Ghid pentru noul Coronavirus: cum să evitați dați clic aici contagiunea, cum să vă comportați în izolare la domiciliuTot ce trebuie să știți de la transmiterea SARS-CoV-2 până la cum să evitați contagiunea

Noul Coronavirus este un virus care nu a mai circulat până acum. Aceasta înseamnă că toți eram susceptibili la boală și a fost foarte ușor să luăm virusul. Fiecare bolnav poate transmite virusul de la minim 2-3 până la maxim 12-15 persoane, în funcție de variantă.

Recomandări imagine infografică

Prin urmare, infecția se răspândește foarte rapid în întreaga populație provocând multe cazuri, toate împreună în câteva săptămâni.
Datorită vaccinurilor, din decembrie 2020, s-a putut controla pandemia prin reducerea semnificativă a consecințelor virusului asupra populației și asupra sistemului național de sănătate.

  1. Datele arată clar că la persoanele vaccinate cu ciclu complet plus doză de rapel, astăzi, riscul de spitalizare în Terapie Intensivă și deces este mult mai mic decât la cei nevaccinati.
  2. Eficacitatea vaccinului împotriva infecțiilor și bolilor scade în timp, dar împotriva bolilor severe eficacitatea vaccinării rămâne foarte mare.
  3. De aceea, a treia doză de rapel a vaccinului este importantă și nu numai pentru subiecții fragili de la vârsta de 5 ani, ci pentru întreaga populație de peste 12 ani.

ATENŢIEDacă dumneavoastră sau concubinații dumneavoastră aveți simptome de COVID-19, rămâneți acasă și sunați imediat medicul pediatru sau medicul generalist. În caz contrar, sunați la unul dintre numerele regionale de urgență afișate pe site-ul Ministerului Sănătății.

Faza 2: 9 comportamente de urmat pentru a evita contagiunea

Tot în această fază 2 este necesar să se respecte câteva reguli importante pentru prevenirea contagiunii și limitarea riscului de răspândire a noului coronavirus.
Nouă recomandări de urmat pentru sănătatea tuturor

Spălați-vă mâinile des cu apă și săpun sau, dacă nu, frecați-le cu un gel pe bază de alcool
Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile. Dacă nu vă puteți abține, spălați-vă mâinile înainte și după contact oricum

Evitați îmbrățișările și strângerile de mână

Când strănutați, acoperiți-vă gura și nasul cu șervețele de unică folosință. Dacă nu ai, folosește curba cotului

  • Evitați îmbrățișările și strângerile de mânăCurățați suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool
  • Acoperiți-vă bărbia, gura și nasul eventual cu o mască în toate locurile aglomerate și la fiecare contact social la o distanță mai mică de un metru
  • Folosiți mănuși de unică folosință pentru a alege produsele de pe rafturi și tejghele din magazine

Evitați întotdeauna contactul strâns păstrând o distanță de cel puțin un metru
Nu utilizați sticle și pahare atinse de alțiiImprimați sau distribuiți infograficul pe canalele dvs. de socializare cu hashtag-ul #să stam departe

Nu respirați aerul altora: cum să evitați coronavirusul în spații închise

Doi în mașină cu geamurile închise timp de zece minute: cât de mult crește riscul de contagiune și care sunt precauțiile fundamentale de urmat
de Mariano Zafra și Javier Salas–>

Când respirăm, expirăm CO2, așa cum arată această cameră cu infraroșu. În aer liber se diluează rapid și riscul de contagiune este foarte scăzut deoarece nu există aer care să fi fost deja inspirat de o altă persoană.

În spațiile închise fără ventilație, precum această mașină, un metru ne arată că particulele per milion (ppm) de CO2 se acumulează atât de mult încât în ​​doar 15 minute inspirăm din nou 4% din aerul pe care l-am respirat deja.

  • Dacă mașina este comună și nu există ventilație, în doar 10 minute 8% din aerul pe care îl respirăm a fost deja respirat. Împărtășim aerul cu cealaltă persoană și riscul de contagiune este mare.
  • În acel interval de timp, dacă oricare dintre persoane ar fi infectată cu coronavirus, riscul de a o infecta pe cealaltă ar fi de 30% în 30 de minute și de 71% într-o oră.

Dacă cele două persoane deschid geamurile chiar și cu 5 centimetri, ventilația încrucișată poate reînnoi aerul de până la 9 ori pe minut. Aerul respirat dispare și șansele de contagiune sunt scăzute.Ești deja abonat?

Medicul anestezist intubat în resuscitare

El País/Lena, Alianța lideră a ziarelor europenede Gedi VisualTraducere Luis E. Moriones Grafică și dezvoltare Claudio Campanella, Patricio Susanna și Daniele Testa
Supervizat de Annalisa D'Aprile

Medicul anestezist intubat în resuscitareGEDI Gruppo Editoriale S.p.A. – numarul de TVA 0

Este curios să avem de-a face cu infecția cu Covid-19 în noiembrie 2020. Este posibil să nu știm încă? Ei bine, da. Cazurile pe care le-am văzut cu ochii mei în ultimele zile ne fac să înțelegem cât de mult percepția noastră asupra situației este încă modificată și trebuie schimbată drastic.

  • Cum să preveniți infecția cu Covid-19 în spital
  • Să începem cu o scenă de spital.

Un coleg anestezist în vârstă de 60 de ani, fără patologii majore, este intubat în resuscitare cu pneumonie Covid-19, luptându-se între viață și moarte. Nu are patologii subiacente majore. Până zilele trecute a lucrat îndeaproape cu noi.