Testare rt pcr pentru sars cov 2 covid 19

Rate this post

Asistente medicale de azilAzil privat de verificați batrani, sala de operatie. După tură, este timpul pentru prânz. În bucătăria de 2 x 2 metri, asistentele de la sala de operații își fac pauza de masă. Șase asistente pe o masă de puțin peste un metru lungime.

Distanța medie între oameni? Poate 30 de centimetri, vreo 20 de minute. Observ scena și comentez că nu este o modalitate de a respecta distanța. Dar sunt râs de oameni uimiți. Suntem ok.

Debutul și răspândirea noului Coronavirus

Asistente pulmonare

8/11 tură de noapte. Sunt chemat la pneumologie pentru a evalua un pacient cu pneumonie Covid-19 care respiră prost tratat cu ventilație neinvazivă: situația cu cel mai mare risc de contagiune vreodată (1). Ma imbrac cu directori, masca FP3, viziera de protectie, manusi duble, halat.

Odată ajunsă în secție, o asistentă mă primește și mă însoțește în camera pacientului: poartă doar masca FP2. Fără alte protecție, fără vizor, fără mănuși. Nu din lipsă de directori, ci din propria sa alegere. De asemenea, mă va duce în alte două camere cu alți pacienți cu Covid-19.

Nu va fi o coincidență, dar în acea secție sunt 2 medici pneumologi și 3 asistenți pozitivi la Covid-19. Mai trebuie să adăugăm?

OSS a coborât din secții

8/11, UTI. Un OSS vine de la departamentul medical pentru a avea o analiză a gazelor din sânge pe o probă. Ne întreabă cu curiozitate: „Dar cum sunt pacienții la terapie intensivă?” Suntem surprinsi de intrebarea ta dar tot raspundem ca sunt evident seriosi, toti intubati si multi in stare critica. Este uluit: „Deci situația este atât de gravă?”

În transportul public

În transportul publicO cunoştinţă directă mi-a spus că un prieten de-al lui a fost cu siguranţă infectat în autobuz.

Acasă locuiește cu soția sa casnică care nu iese aproape niciodată, ia autobuzul și coboară la terminus unde lucrează singur într-un birou. Și purta întotdeauna o mască. Evident, 45 de minute de călătorie dus-întors fără distanțe de siguranță sunt suficiente pentru o infecție.

In casa

O colegă asistentă a unui azil de bătrâni a fost testată pozitiv simptomatic. Dar niciodata nu si-a dat jos masca FP2 pe care ne-o dau la comanda in clinica privata. Singurul contact în pericol, cu soțul ei. Dar tamponul a fost negativ.

Singura variantă pe care ne-o imaginăm este că infecția a fost începută de soț, probabil asimptomatic pozitiv, care la momentul verificării făcute pentru pozitivitatea soției devenise deja negativ.

Concluzii: cum apare infectarea cu Covid-19?

  1. Evenimentele reale pe care le-am descris ne spun o poveste unică: că nu este ușor să ții o pază constantă împotriva Covid-19.
  2. Parțial pentru că unii nu le ating îndeaproape, parțial pentru că este obositor să fim mereu vigilenți, Coronavirusul riscă să ne surprindă în singurul moment al zilei în care suntem cei mai vulnerabili.

Concluzii: cum apare infectarea cu Covid-19Pe de alta parte, este esential sa mentinem atentia constanta impreuna si sa ne supravegheam unii pe altii pentru a nu strica eforturile tuturor cu putina neglijenta.Med4Care Marco De NardinDr. Marco De Nardin

Dacă ți-a plăcut acest articol și vrei să fii la curent cu următoarele publicații, faceți clic aici pentru a vă abona la buletinul nostru informativ.De la sfârșitul lunii decembrie 2019, infecția cu Coronavirus a început să se răspândească din provincia Hubei din China în multe țări din întreaga lume.

Care sunt măsurile preventive care trebuie luate

Spre deosebire de o epidemie, care este o boală contagioasă care apare la nivel regional, o pandemie este o epidemie la nivel mondial, așa cum este cazul acestui nou Coronavirus care provoacă boala COVID-19. Puteți găsi o prezentare generală a zonelor de risc pentru Coronavirus pe site-ul web al OMS (Organizația Mondială a Sănătății).

Care sunt măsurile preventive care trebuie luateVirusul se răspândește de obicei prin picături mici care se răspândesc atunci când o persoană cu COVID-19 tusește sau expiră.

  1. O altă persoană poate contracta virusul prin inhalarea acestor picături sau prin atingerea obiectelor contaminate și apoi atingându-și ochii, nasul sau gura1). Perioada de incubație cunoscută în prezent este de max 14 zile2).
  2. Limitarea virusului poate fi realizată doar printr-un comportament responsabil și respectarea măsurilor de igienă, în special igiena mâinilor.

Nu este clar cât timp noul coronavirus rămâne contagios pe suprafețe și obiecte. Studiile sugerează că poate persista câteva ore până la câteva zile3). Vă recomandăm să curățați articolele în mod regulat cu produse dezinfectante.